Zenith SFN en Dubbeldam overtuigen ook in Aken

Aken (20 juli) - Terugkijkend op het CHIO in Aken mogen we vaststellen dat Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam op dit meest prestigieuze evenement van het jaar echt hebben weten te overtuigen. In de landenwedstrijd liepen ze een foutloze eerste manche en in de tweede liepen ze tegen twee springfouten aan.

 

Naast Dubbeldam waren nog elf combinaties in die eerste manche foutloos, waaronder Gerco Schröder met Glock's London N.O.P. Maikel van der Vleuten was met VDL Groep Verdi TN N.O.P. een fractie te langzaam en noteerde één strafpunt. Door een voetje op het witte lint dat het einde van de sloot markeerde liep Winchester HS van Frank Schuttert tegen een springfout aan. Daardoor eindigde Nederland na Duitsland en België die zonder fouten waren gebleven na de eerste manche als derde. In de tweede manche, onder kunstlicht, tikte Zenith tweemaal een paal af. "Het eerste foutje is voor mij onverklaarbaar en de tweede fout ontstond omdat ik misschien net iets te afwachtend op de oxer aanreed", vertelde Jeroen. Ook Maikel noteerde twee springfouten terwijl Frank Schuttert een fenomenale foutloze ronde reed. Schröder hield de schade beperkt tot één strafpunt. Daardoor wist Nederland de derde plek vast te houden, achter België dat won en de USA. Duitsland zakte in die tweede manche terug naar de vierde plek.  Mede omdat parcoursbouwer Frank Rothenberger een paar hindernissen had verzwaard bleef het aantal foutloze combinaties in de tweede manche beperkt tot acht en uiteindelijk bleken slechts vier combinaties in staat om beide manches foutloos te blijven. Met 0 en 8 leverden Zenith SFN en Jeroen Dubbeldam net als in Rome en Rotterdam (beide malen tweede) een belangrijke bijdrage aan de teamprestatie van het Oranje kwartet.

 

Vier van de vijf Nederlanders die in Aken van start gingen wisten zich te plaatsen voor de Grote Prijs op zondag. Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN waren de enige Nederlander die foutloos bleef in de eerste manche en op het oog zag het er gemakkelijk uit. Ook in de opgave van de tweede manche leken voor de SFN combinatie geen onoverkomelijke problemen te zitten. Ook nu weer sprong Zenith fenomenaal. In de driesprong ging het op de tweede hindernis, een oxer, net mis. Zenith toucheerde de achterste paal die prompt viel, waardoor ze uiteindelijk als negende eindigden.

 

Jeroen Dubbeldam was erg ingenomen met het goede springen van Zenith SFN. "Voor mijn gevoel was het eerste rondje loepzuiver en in de tweede kregen we een fout op de middelste van de driesprong, een oxer. Ik heb geen verklaring voor de fout. Misschien had ik met iets meer impuls naar de tweede hindernis van de driesprong, een oxer, moeten rijden, maar de afstand naar de uitsprong, een steilsprong, was erg krap. Je kon dus ook niet te dol die combinatie van hindernissen inrijden en de oxer waarop we de fout kregen was erg breed. Voor mijn gevoel sprong hij deze twee rondes nog beter dan op donderdagavond in de landenwedstrijd", aldus Dubbeldam, die voor het eerst na een landenwedstrijd dit tienjarige paard aan de start bracht van een Grote Prijs. "Normaal is de landenwedstrijd op vrijdag. Hier in Aken op donderdag, dus dat betekent een dag extra rust. Mede daarom besloot ik in deze wedstrijd van start te gaan. Een andere reden is dat ik zeker wilde weten dat Zenith parcoursen over meerdere dagen aankan. Voor mij is het daarom een goed teken dat hij wedstrijden op dit niveau over meerdere dagen verdeeld met twee vingers in de neus blijkt aan te kunnen!". 

Ook vertelde Dubbeldam dat hij het gevoel heeft dat hij klaar is met Zenith SFN om naar het WK te gaan, maar hij voegde daar wel aan toe dat die beslissing geheel bij bondscoach Rob Ehrens ligt.    

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…