Jeroen en Forever SFN steeds beter op elkaar ingespeeld

Praag (23 aug. 2020) - Afgelopen weekeinde stond in Praag de eerste Nations Cup wedstrijd in West-Europa op het programma, die door het Nederlandse kwartet zeer overtuigend werd gewonnen.

 

In de eerste manche reden Bart Bles met Israel van de Dennehoeve, Frank Schuttert met Lyonel D en Jeroen Dubbeldam met Oak Grove's Carlyle alle drie foutloos, waardoor de vierde ruiter Jur Vrieling zijn topper VDL Glasgow van 't Merelnest in de box kon laten. In de tweede manche realiseerden Bles en Dubbeldam opnieuw een foutloze ronde. Schuttert noteerde één springfout. Dat was niet zo erg als het leek, omdat van de Nederland achtervolgende Ieren twee ruiters met een springfout aan de eindstreep kwamen en één Ier twee balken afwierp. Daardoor kon Jur Vrieling opnieuw zijn troef op stal laten staan en zegevierde Nederland in de landenwedstrijd met vier strafpunten, voor de Ieren die acht op hun conto kregen bijgeschreven, terwijl de Japanse ruiters verrassend als derde eindigden.

 

Jeroen Dubbeldam had Forever SFN ook meegenomen naar de hoofdstad van Tsjechië en bracht hem op de openingsdag aan de start van een pittig 1.45m wedstrijd, waarin ze twee springfouten noteerden. Op zaterdag stond er een echt zwaar 1.50m parcours waarin 71 combinaties van start gingen. Slechts een dozijn ruiters wist zich te plaatsen voor de barrage. Onder dat twaalftal helaas net niet Jeroen, die een lichte fout kreeg op een oxer. Het was de eerste maal dat Jeroen met Forever SFN van start ging in een 1.50m parcours. Zijn reactie na afloop: "Heel jammer, maar ik ben zeer tevreden, want het was een moeilijke proef en een dik 1.50m parcours".


Op zondag bracht hij Forever SFN nogmaals aan de start en deed het toen in een 1.45m wedstrijd lekker rustig aan. Naast een springfout kregen ze ook nog één strafpunt voor het overschrijden van de tijd.

 

Nieuws

The Dutch Masters en het Rotterdamse CHIO

Pesse (12 april 2021) - Het spijt ons meer dan we u kunnen zeggen dat u ook dit jaar geen…

Covid 19 pandemie

Pesse (12 april 2021) -Zoals het nu lijkt komt Jeroen Dubbeldam komend weekeinde in actie tijdens…

Rhino pandemie

Pesse (12 april 2021) - Gelukkig zijn onze paarden niet besmet geweest met het Rhino-virus. Al onze…

Afscheid van Bert Wassenaar

Pesse (12 april 2021) - Tijdens de vergadering van RvC en directie nam Bert Wassenaar afscheid als…

Bestuursmutaties SFN II

Pesse (12 april 2021) - Tijdens de één na laatste vergadering van de RvC en directie heeft Henk…

Mutaties in bestuur en directie van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II)

Binnen de bestuurlijke top van het SFN II zijn een aantal veranderingen opgetreden. Henk…

De zon roept

(1 febr. 2021) - Zoals het nu lijkt gaan veel SFN-paarden deze maand richting de zon. Op diverse…

Het jaar is goed begonnen

(1 febr. 2021) - Afgelopen week namen Niels Kersten en High Hopes SFN deel aan wedstrijden in het…