Forever SFN en High Hopes SFN laten zich prominent zien

Valkenswaard/Kronenberg - Er zijn door de Covid-19 pandemie nog vele beperkingen, maar langzamerhand worden er ook in de hippische sport weer wedstrijden georganiseerd. Publiek is begrijpelijkerwijze nog steeds niet welkom. Desondanks zijn er organisaties die de handschoen oppakken en er voor zorgen dat de ruiters en paarden weer in competitieverband de strijd met elkaar aan kunnen gaan.

 

Vanuit het SFN hebben we er alle vertrouwen in gehad dat de ruiters die van het SFN een paard ter beschikking hebben gekregen thuis gestaag zijn blijven doorwerken aan de ontwikkeling van de vierbenige talenten.

 

Afgelopen weekeinde waren er wedstrijden in de schitterende Tops Arena in Valkenwaard, waar Jeroen Dubbeldam aan de start kwam met Forever SFN en in Kronenberg, waar Niels Kersten aan de start verscheen met High Hopes SFN.

 

Op donderdag gingen Niels en High Hopes SFN van start in een CSI2* 1.35m twee-fasen wedstrijd en daarin bleven ze niet alleen foutloos, ook waren ze erg snel. Hun tijd was goed voor de tweede plek. Een dag later namen ze deel aan een wedstrijd waarin de hindernissen vijf centimeter hoger waren. Deze wedstrijd wissen ze te winnen met bijna een volle seconde voorsprong op de als tweede eindigende combinatie. Op zaterdag stond de Grote Prijs op het programma en ook nu bleven ze in het basisparcours gemakkelijk foutloos. In de barrage noteerden ze twee springfouten. "We hadden de pech dat de combinatie voor ons in het parcours ten val kwam. Daardoor werd onze start uitgesteld waardoor High Hopes SFN net te gespannen raakte. Dat was van negatieve invloed op het presteren in de ring en vielen er twee balken. Nu weer even gas terugnemen en dan weer verder werken", vertelde Niels, die hoopt in juni van start te kunnen gaan in een CSI3*.

 

Op donderdag stond er in de Tops Arena een CSI4* 1.45m wedstrijd op het programma waarin Jeroen Dubbeldam en Forever SFN van start gingen. Het waren wedstrijden waarin direct na een foutloos parcours het barrageparcours gereden moest worden. Jeroen bleef in het basisparcours foutloos en realiseerde in het barrageparcours niet alleen een foutloos parcours, maar ook de snelste tijd. Daardoor boekten twee SFN paarden op één dag op twee verschillende plekken twee overwinningen. Op zaterdag herhaalden Jeroen en Forever SFN dit huzarenstukje. Tweemaal een zege en daarop besloot Jeroen om Forever SFN nu maar even de rust te gunnen na twee inspannende dagen.

 

De door Cervantes aan Don Quichot toegeschreven uitspraak 'the proof of the pudding is in the eating' lijkt dus van toepassing op Forever SFN en High Hopes SFN en hun ruiters te zijn. Dat geeft hoop. Voor de fijnslijpers onder de lezers: de tekst 'the proof of the pudding is in the eating' komt voor het eerst voor in een vertaling van Peter Motteux, die later behoorlijk werd bekritiseerd om deze vertaling. Mede omdat het Spaanse woord 'Budin' niet in de originele tekst voorkomt. Het eerste gedrukte voorbeeld van deze tekst stamt uit 1605 en wordt aangetroffen in William Camden's 'Remaines of a Greater Worke Concerning Britaine'. Met het woord pudding zou nu naar alle waarschijnlijkheid Haggis worden bedoeld. Mocht ik echter verkeerd zitten dan graag uw reactie.

 

Nieuws

Super 1.55m ritten voor Forever SFN in Rome

Rome (29 mei 2021) - Het afgelopen weekeinde was de schitterende met pijnbomen omgeven piste Piazza…

Dennis van den Brink en Ileanne SFN rijden zich in de kijker

Kronenberg (23 mei 2021) - Afgelopen weekeinde wisten Dennis van den Brink en Ileanne SFN zich in…

Reis naar landenwedstrijd EK springruiters

Pesse (25 mei 2021) - In één van onze vorige nieuwsbrieven hebben wij melding gemaakt van ons…

Tom Martens en Watermill Art SFN werken rustig door

Kronenberg (13 mei 2021) - Eenzelfde compliment als we gaven aan de mensen van Exloo moeten we…

Dubbeldam met Juwel SFN goed bezig op CSI Exloo

Exloo (14 mei 2021) - Er worden gelukkig weer wedstrijden georganiseerd en het past ruiters en…

Forever SFN en High Hopes SFN laten zich prominent zien

Valkenswaard/Kronenberg - Er zijn door de Covid-19 pandemie nog vele beperkingen, maar…

The Dutch Masters en het Rotterdamse CHIO

Pesse (12 april 2021) - Het spijt ons meer dan we u kunnen zeggen dat u ook dit jaar geen…

Covid 19 pandemie

Pesse (12 april 2021) -Zoals het nu lijkt komt Jeroen Dubbeldam komend weekeinde in actie tijdens…