SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

 

Het gaat om twee vijfjarige schimmels:

 

De één luistert naar de naam Iceman B SFN en heeft als vader Mylord Carthago, die onder de Franse amazone Pénélope Leprevost zeer succesvol op het hoogste niveau van de springsport is uitgebracht. Vader van de moeder Pammela is Corland. Grootmoeder aan moederszijde is Janneke, die Nimmerdor als vader heeft. Overgrootmoeder Anke, geboren in 1982, is voortgekomen uit een paring van twee Borghuis-hengsten: de volbloeds Lucky Boy xx en Le Faquin xx.

 

Dit paard was eigendom van fokker Hans Busger op Vollenbroek uit Enter en Anne Molenaar,die Iceman B heeft opgeleid. Hans Busger blijft mede-eigenaar.

 

Selecteur Willem Greve heeft tijdens de observatie Iceman gereden en zijn bevindingen waren in volledige overeenstemming met wat de overige drie selecteurs (Egbert Schep was op vakantie) vanaf de grond waarnamen. "Scherp, drang naar voren, en vermogen. Misschien heb je het gevoel dat je iets weinig voor je hebt, maar dit paard geeft mij een veel beter gevoel dan ik op voorhand had ingeschat", aldus Willem.

 

Het tweede paard dat werd aangekocht is de merrie Ileanne SFN, die als vader Eldorado van de Zeshoek heeft en achter de moeder vinden we de hengsten Silverstone, Belmondo en dan Garant. Fokker is A. Schoones uit Esch (NB).

 

Voor de selecteurs was het de tweede maal dat ze dit paard observeerden. De eerste keer was in Nijkerkerveen. Nu in Markelo heeft Willem het paard ook gereden en de bevindingen vanaf de grond en vanuit het zadel hebben ertoe geleid dat de selecteurs meenden de directie een positief aankoopadvies te geven.

 

Iceman gaat vanaf nu door het leven als Iceman SFN en zal worden opgeleid door Sjaak Sleiderink. Sjaak (26) kreeg zijn opleiding bij Jeroen Dubbeldam en ontwikkelde zich in die tijd tot één van de grootste talenten van Nederland. Na twee bezinningsjaren, waarin hij de sport de rug toekeerde, trad hij twee jaar geleden in dienst van de BWG Stables van de gebroeders Schröder in Tubbergen. Onlangs besloot Sjaak dit dienstverband te beëindigen en voor zichzelf te beginnen. Hij vestigde zich in Bornerbroek, waar hij een aantal stallen huurt in de accommodatie van Madeleine Brugman.

 

Ileanne SFN blijft voorlopig op stal bij Teus van den Brink en zal in de wedstrijden uitgebracht worden door zijn zoon Dennis.

 

Voor beide paarden geldt dat hetzelfde regiem als bij het SFN I gehandhaafd blijft: Eerst in alle rust opleiden, de paarden nauwgezet blijven volgen en dan de afweging maken welke ruiters de paarden ter beschikking krijgen, met als doel dat één plus één drie, en nog liever vier wordt.

 

Nieuws

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…

SFN op bezoek bij Sjaak Sleiderink en Iceman B SFN

Pesse (18 mei 2020) - Met ons rondje langs de paarden van het SFN zijn we weer terug bij Sjaak…

Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met…

Dennis van den Brink traint rustig door met Ileanne SFN

Videoproductie door Jan Bert Stevens www.stevens.video / www.jbstevens.nl Pesse (11 mei 2020) - De…

Op bezoek bij Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

Pesse (4 mei 2020) - We hebben tijdens onze filmdag ook een bezoek gebracht bij Jeroen Dubbeldam en…

Filmpjes van Juwel SFN en Willem Greve

Pesse (28 april 2020) - Het zijn moeilijke tijden waarin we ons bevinden en we hopen dat u allen…

VIDEO BEELDEN VAN ONZE SFN PAARDEN

Pesse (20 april 2020) - De lockdown treft ons allen en de hippische wereld is daarop geen…

Een virtuele springwedstrijd

Als u zou gaan kijken op internet naar @rolex_grand_slam dan is daar een strijd gaande tussen vele…