SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

 

Het gaat om twee vijfjarige schimmels:

 

De één luistert naar de naam Iceman B SFN en heeft als vader Mylord Carthago, die onder de Franse amazone Pénélope Leprevost zeer succesvol op het hoogste niveau van de springsport is uitgebracht. Vader van de moeder Pammela is Corland. Grootmoeder aan moederszijde is Janneke, die Nimmerdor als vader heeft. Overgrootmoeder Anke, geboren in 1982, is voortgekomen uit een paring van twee Borghuis-hengsten: de volbloeds Lucky Boy xx en Le Faquin xx.

 

Dit paard was eigendom van fokker Hans Busger op Vollenbroek uit Enter en Anne Molenaar,die Iceman B heeft opgeleid. Hans Busger blijft mede-eigenaar.

 

Selecteur Willem Greve heeft tijdens de observatie Iceman gereden en zijn bevindingen waren in volledige overeenstemming met wat de overige drie selecteurs (Egbert Schep was op vakantie) vanaf de grond waarnamen. "Scherp, drang naar voren, en vermogen. Misschien heb je het gevoel dat je iets weinig voor je hebt, maar dit paard geeft mij een veel beter gevoel dan ik op voorhand had ingeschat", aldus Willem.

 

Het tweede paard dat werd aangekocht is de merrie Ileanne SFN, die als vader Eldorado van de Zeshoek heeft en achter de moeder vinden we de hengsten Silverstone, Belmondo en dan Garant. Fokker is A. Schoones uit Esch (NB).

 

Voor de selecteurs was het de tweede maal dat ze dit paard observeerden. De eerste keer was in Nijkerkerveen. Nu in Markelo heeft Willem het paard ook gereden en de bevindingen vanaf de grond en vanuit het zadel hebben ertoe geleid dat de selecteurs meenden de directie een positief aankoopadvies te geven.

 

Iceman gaat vanaf nu door het leven als Iceman SFN en zal worden opgeleid door Sjaak Sleiderink. Sjaak (26) kreeg zijn opleiding bij Jeroen Dubbeldam en ontwikkelde zich in die tijd tot één van de grootste talenten van Nederland. Na twee bezinningsjaren, waarin hij de sport de rug toekeerde, trad hij twee jaar geleden in dienst van de BWG Stables van de gebroeders Schröder in Tubbergen. Onlangs besloot Sjaak dit dienstverband te beëindigen en voor zichzelf te beginnen. Hij vestigde zich in Bornerbroek, waar hij een aantal stallen huurt in de accommodatie van Madeleine Brugman.

 

Ileanne SFN blijft voorlopig op stal bij Teus van den Brink en zal in de wedstrijden uitgebracht worden door zijn zoon Dennis.

 

Voor beide paarden geldt dat hetzelfde regiem als bij het SFN I gehandhaafd blijft: Eerst in alle rust opleiden, de paarden nauwgezet blijven volgen en dan de afweging maken welke ruiters de paarden ter beschikking krijgen, met als doel dat één plus één drie, en nog liever vier wordt.

 

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.