Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) koopt ook de 7-jarige High Hopes

Pesse (24 juli 2019) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft met Leon Thijssen overeenstemming bereikt over de aankoop van de 7-jarige ruin High Hopes SFN.

 

De door J. Govers te Heesch gefokte ruin, die oorspronkelijk Haisjo heette, is een zoon van Numero Uno uit een moeder van Lupicor. Verder terug in de moederlijn vinden we Animo, Ramiro, Le Mexico en Cartoonist xx. Heel diepgravend in de pedigree van Haisjo stuiten we op de legendarische in 1932 geboren merrie Lady Reveil van Wittenstein, die werd gefokt door Evert van Binsbergen uit Zoelen.

Haisjo kreeg zijn naam van fokker Goovers omdat dit de oude benaming is van zijn woonplaats Heesch (N-Br). Het SFN II heeft Haisjo nu omgedoopt tot High Hopes SFN.

 

Haisjo werd in de wedstrijden voor jonge paarden uitgebracht door Mel Thijssen. Het paard wordt nu door het SFN II ter beschikking gesteld aan de ruiter Kevin Jochems, die aan Stal Thijssen is verbonden.

 

"We zijn zeer verheugd dat we met Leon Thijssen tot overeenstemming zijn gekomen om ook High Hope SFN voor Nederland te behouden. Daarnaast zijn we blij dat we het KNHS Talent van het Jaar 2018 Kevin Jochems de beschikking kunnen geven over een paard waar hij zelf ook alle geloof in heeft om, als de tijd rijp is, op het hoogste niveau in de springsport actief te zijn", vertelt Henk Rottinghuis, directeur van het SFN II.

 

Dat Kevin een groot talent is maakte hij afgelopen jaar duidelijk door de prestigieuze Grote Prijzen van Hickstead en Dublin op zijn naam te schrijven. Daarnaast is de 24-jarige ruiter met diverse paarden vaak in de top van het klassement te vinden. Afgelopen weekeinde werd hij op het CH De Wolden met Famous vierde in de Grote Prijs. Een paar weken eerder werd hij derde in de Grote Prijs van Geesteren met Cristello. Met ditzelfde paard maakte hij dit jaar ook deel uit van het Nederlandse team dat aan de start kwam van de landenwedstrijden in Falsterbö en Sopot.

"Met de keuzes voor ruiters als Dennis van den Brink, Sjaak Sleiderink en nu Kevin Jochems maken we als SFN duidelijk niet alleen te willen investeren in de volgende generatie springpaarden, maar ook in aanstormende ruitertalenten. En dat, gecombineerd met de ervaring van Jeroen Dubbeldam, onderstreept de ambitie van het SFN om haar Oranje ondersteunende rol in de springsport te willen blijven spelen", aldusRottinghuis.

 

Kevin Jochems: "Ik denk dat High Hopes SFN een ongelooflijk getalenteerd springpaard is en ik ben heel erg blij dat dit paard voor mij behouden blijft. Met dit paard kan ik zonder zorgen aan mijn verdere ontwikkeling als springruiter werken. De stal van Leon Thijssen is nu eenmaal een handelsstal, waar paarden verkocht moeten worden. Maar dit toont ook het warme gevoel aan dat Leon heeft voor de Nederlandse springsport, waardoor dit paard voor Nederland behouden kan blijven".

 

Nieuws

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…

Adreswijziging

Door verhuizing verandert met ingang van 3 april 2023 het postadres van het SFN II.

Iedereen die zich heeft aangemeld is welkom op Jumping Amsterdam

In tegenstelling tot andere jaren hebben we er in 2023 voor gekozen om u uit te nodigen met ons…