Nieuw fonds behoudt talentvolle springpaarden voor Nederlandse ruitertop

 

Nederlandse springpaarden behoren tot de wereldtop. Ondanks de behaalde successen dreigt Nederland door gebrek aan goede springpaarden zijn toppositie kwijt te raken. Springpaarden Fonds Nederland, een nieuw op te richten besloten vennootschap, levert een substantiële bijdrage aan het behoud van springpaarden voor Nederlandse topruiters. Jonge talentvolle springpaarden worden geselecteerd, aangekocht en begeleid, om ze daarmee te behouden voor belangrijke internationale wedstrijden. Om de benodigde financiële middelen voor Springpaarden Fonds Nederland bijeen te brengen, worden certificaten van aandelen uitgegeven.

 

Certificaten *
Voor een succesvolle introductie van Springpaarden Fonds Nederland is een startkapitaal nodig van ca 3,5 miljoen euro. Stichting Administratiekantoor Springpaarden Fonds Nederland geeft certificaten van aandelen uit in het kapitaal van Springpaarden Fonds Nederland. Er wordt onderscheid gemaakt tussen A Certificaten (100.000,= euro), B Certificaten (25.000,= euro) en C Certificaten (10.000,= euro).

 

Het prospectus zal naar verwachting in augustus 2006 beschikbaar worden gesteld bij de kantoren van F. van Lanschot Bankiers NV en op de website www.vanlanschot.com. Dan starten tevens de inschrijvingen. F. van Lanschot Bankiers NV (geregistreerde instelling bij AFM) treedt op als begeleidende bank en sponsor.

 

* De aanbieding van A, B en C Certificaten is onderworpen aan de Wet toezicht effectenverkeer 1995. Het fonds is niet vergunningplichtig onder de Wet toezicht beleggingsinstellingen.

 

Investeren in Springpaarden Fonds Nederland
Investeren in springpaarden wordt niet alleen beloond door het plezier dat beleefd wordt aan de successen, maar ook doordat de geleverde inspanningen en investeringen kunnen resulteren in een interessant rendement **.

 

** De waarde van beleggingen kan fluctueren; in het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. U wordt dringend geadviseerd om kennis te nemen van de inhoud van het prospectus voordat u tot inschrijving overgaat. Het prospectus is naar verwachting in augustus verkrijgbaa onder meer bij alle kantoren van Van Lanschot Bankiers en te downloaden via www.vanlanschot.com en www.springpaardenfonds.nl

 

Doelstelling

Springpaarden Fonds Nederland is opgericht om het voor de Nederlandse top in de springsport mogelijk te maken op topniveau te kunnen blijven presteren. Het fonds stelt zich ten doel talentvolle jonge springpaarden aan te kopen en te behouden voor de Nederlandse springequipe, om met succes deel te kunnen blijven nemen aan de belangrijkste internationale wedstrijden, zoals wereldbekerkwalificaties en -finales, Samsung Super League-wedstrijden, Europese en Wereldkampioenschappen en Olympische Spelen.

 

Primaire doelstelling van het fonds is dat er vanaf 2010 ieder jaar één tot twee paarden beschikbaar komen die succesvol kunnen deelnemen aan de zwaarste internationale wedstrijden. Daarnaast dienen er in 2012 en 2016 twee tot drie paarden van het fonds beschikbaar te zijn voor de Olympische selectie.

 

Selecteurs
Jacob Melissen is een betrokken paardensportjournalist en is als geen ander ingevoerd in de wereld van de sportpaarden. Hij heeft zes topexperts in het scouten van jonge talentvolle springpaarden bereid gevonden om jaarlijks vijf tot zes meest getalenteerde springpaarden te scouten en te begeleiden voor het fonds. Deze topexperts, die allen zelf een glanzende ruitercarrière achter de rug hebben, zijn Willy van der Ham, Johan Heins, Emile Hendrix, Hans Horn, Henk Nooren en Egbert Schep.

 

Toekomst
Springpaarden Fonds Nederland heeft de potentie om uit te groeien tot een symbool van het succes van Nederlandse springpaarden en de Nederlandse ruiters die op de belangrijkste wedstrijden het Oranjekwartet vertegenwoordigen. Daarmee maakt Springpaarden Fonds Nederland promotie voor zowel het Nederlandse paard en de gehele Nederlandse hippische sport, als de expertise van de verenigde selecteurs.

 

Achtergrond
In Nederland worden ieder jaar veel paarden gefokt die later op topniveau in de sport blijken te presteren. Het Koninklijk Warmbloed Paardenstamboek (KWPN) is sinds de oprichting van de World Breeding Federation of Sporthorses (WBFSH) ieder jaar in de top drie te vinden van het wereldwijde klassement dat door KWPN wordt opgesteld. De Nederlandse springruiters behoren eveneens tot de wereldtop. Jeroen Dubbeldam won in 2000 Olympisch goud met De Sjiem en wist in 2005 met BMC Nassau naast het team brons ook de individuele bronzen medaille te winnen op het EK.

 

Veel jonge springpaarden worden echter al op jonge leeftijd aan het buitenland verkocht. Sinds de start van de Samsung Super League in 2003, waaraan de acht beste landen in de wereld mee mogen doen, kost het de Nederlandse ruitertop steeds moeite om aan deze wedstrijdenreeks te blijven deelnemen.

 

’s-Hertogenbosch, 22 juni 2006

 

F. van Lanschot Bankiers N.V. is de oudste onafhankelijke bank van Nederland met een geschiedenis die teruggaat tot 1737. De bank richt zich op de vermogende particulier, het middelgrote (familie)bedrijf en de eigenaar. Van Lanschot staat voor kwalitatief hoogwaardige dienstverlening, waarin integrale advisering, persoonlijke service en maatwerk centraal staan. Van Lanschot NV is genoteerd aan de Euronext Amsterdam Stock Market.

 

**********

 

Perscontacten Van Lanschot Bankiers
Arno Barens, directeur Corporate Communicatie
Telefoon +31 (0)73 548 30 96; mobiel +31 (0)6 22 93 53 02
E-mail a.barens@vanlanschot.com; fax +31 (0)73 548 33 49

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland
Marloes Vollenbroek
Telefoon +31 (0)73 548 32 29; mobiel + 31 (0)6 2242 94 37
E-mail m.vollenbroek@vanlanschot.com
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Jewel SFN en Iceman B SFN weer in opbouw

Weerselo (23 okt. 2019) - Sjaak Sleiderink is met zijn beide paarden Iceman B SFN en JewelSFN aan…

Jeroen en Forever SFN goed bezig

Weerselo (23 okt. 2019) - Jeroen Dubbeldam en Forever SFN blijven samen volop in training om de…

High Hopes SFN gaat naar Frank Schuttert

Pesse (23 okt. 2019) - Op advies van de selecteurs heeft de directie van het Spring Paardenfonds…

High Hopes SFN komt in Waregem aan de start

(Pesse, 23 september 2019) - Kevin Jochems en High Hopes SFN gaan komend weekeinde van start op het…

Ileanne SFN op WK in actie

(Lanaken, 22 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde werd op het domein Zangersheide in Lanaken het…

Iceman B SFN, Juwel SFN en Ileanne SFN

Pesse (4 sept. 2019) -Nadat Sjaak Sleiderink Iceman B SFN en Juwel SFN aan de start had gebracht…

Kevin Jochems weer hersteld

Pesse (4 sept. 2019) - Kevin Jochems is weer hersteld van de val die hij in de tweede manche van de…

Jeroen Dubbeldam en Forever SFN raken steeds meer op elkaar ingespeeld

(Humlikon, 1 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan een…