Audi’s Utascha SFN schakelt familie van der Vleuten uit

 

Rotterdam, 28 juni 2007. Vader Eric en zoon Maikel van der Vleuten zijn beide door Audi’s Utascha SFN tot zandruiter gedegradeerd. Twee weken geleden was Eric ten val geraakt nadat ineens uit de bosjes rond de renbaan een hond opdook. Om de Certificaathouders tijdens het CHIO Rotterdam in staat te stellen om Audi’s Utascha SFN in actie te zien, werd in goed overleg tussen de familie van der Vleuten, Emile Hendrix en de directie van Springpaarden Fonds Nederland besloten om Maikel van der Vleuten met Audi’s Utascha SFN deel te laten nemen aan het CHIO.

 

Op donderdag bleek al dat het klikte tussen paard en ruiter, aangezien Maikel van der Vleuten en Audi’s Utascha SFN een foutloos parcours reden. Ze kregen een strafpunt voor het overschrijden van de toegestane tijd. De merrie sprong fantastisch, was zeer goed te plaatsen en maakte op het deskundige publiek, dat altijd bij de wedstrijden voor zes en zeven jarige paarden te vinden is, wederom indruk.

 

Op vrijdag reed Maikel zich naar een derde plaats in een wedstrijd voor ruiters welke niet startgerechtigd waren in de Samsung Super League. Direct daarna moest Maikel met Audi’s Utascha SFN in de wedstrijd voor de zes en zeven jarige paarden als tweede starter de piste in. Daarom was hij al met Audi’s Utascha SFN op het voorterrein aan het losrijden terwijl de wedstrijd nog bezig was. De tijd tussen het verlaten van de piste na het ophalen van de prijs en zijn start met Audi’s Utascha SFN was uiterst kort. Daarom haalde Maikel met Audi’s Utascha SFN de prijs op die hij met een ander paard had gewonnen. In de ereronde wierp Audi’s Utascha SFN haar ruiter uit het zadel. Maikel klapte hard tegen de zandbodem en had zichtbaar veel pijn. Per ambulance werd Maikel overgebracht naar het ziekenhuis, waar gescheurde banden van de elleboog werden geconstateerd.

 

Maikel is inmiddels thuis. De directie van Springpaarden Fonds Nederland is er van overtuigd dat zij namens alle Certificaathouders heeft gehandeld met het zenden van de beste wensen voor een voorspoedig herstel en deze wens vergezeld heeft laten gaan van prachtige bloemen.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.