De eerste sprong richting wereldtop

 

’s-Hertogenbosch, 20 februari 2007. De uitgifte van certificaten van aandelen in Springpaarden Fonds Nederland B.V. is succesvol afgerond. Het initiatief om talentvolle jonge springpaarden te behouden voor de Nederlandse springequipe, is door paardenliefhebbend Nederland met enthousiasme ontvangen. Dit heeft geresulteerd in een opbrengst van circa € 3.000.000,-. Met dit startkapitaal kan Springpaarden Fonds Nederland B.V. het voor Nederlandse topruiters mogelijk maken om op internationaal niveau te kunnen blijven presteren. Met de aankoop van Audi's Utascha SFN is de eerste sprong richting wereldtop gemaakt.

 

Investeren in jong springtalent
Het Nederlandse springpaard blijkt een gewild exportproduct te zijn. Goede springpaarden worden vaak al op jonge leeftijd voor veel geld naar het buitenland verkocht. Daardoor blijven te weinig toppaarden behouden voor het Nederlandse team. Om het voor de Nederlandse springruiters mogelijk te maken om op het hoogste niveau successen te blijven behalen, is Springpaarden Fonds Nederland B.V. opgericht.

 

Jonge talentvolle springpaarden worden geselecteerd, aangekocht en begeleid en blijven daarmee behouden voor deelname namens Nederland aan belangrijke internationale wedstrijden. Voor het bijeenbrengen van de benodigde middelen zijn certificaten van aandelen uitgegeven. De inschrijving hiervoor is gesloten op 18 februari. Houders van certificaten worden jaarlijks uitgenodigd voor verschillende SFN-evenementen. Niet alleen een groot aantal particulieren maar ook bedrijven zijn enthousiast over het fonds en nemen daarin deel.

 

KNHS ondersteunt
De KNHS is zeer enthousiast over het initiatief om talentvolle springpaarden door middel van een fonds ter beschikking te stellen aan Nederlandse topruiters. Naast de investeringen door sportstallen en eigenaren van topspringpaarden, biedt Springpaarden Fonds Nederland nieuwe mogelijkheden om ervoor te zorgen dat Nederland haar toppositie tijdens de internationale kampioenschappen en de Samsung Super League kan behouden.

 

Nieuwe aanwinst
De eerste aankoop die mogelijk is gemaakt door Springpaarden Fonds Nederland is Audi’s Utascha SFN. Tijdens een springconcours in Roggel werd de zesjarige, van Lux afstammende, Audi's Utascha SFN door Eric van der Vleuten in een wedstrijd uitgebracht.


De merrie reed tweemaal foutloos. Ook in Deurne bewees Audi’s Utascha SFN opnieuw haar kwaliteiten met een dubbele foutloze ronde. De internationale ruiter uit Mierlo is enorm enthousiast: “Ze geeft een fantastisch gevoel in het parcours en springt fenomenaal. Ik ben best een beetje trots dat het Springpaarden Fonds Nederland dit paard bij mij de kans geeft uit te groeien tot een internationale topper. Ik heb er vertrouwen in, want Audi’s Utascha SFN is de beste zes jarige die ik ooit heb bereden”, aldus Van der Vleuten.

De zoektocht naar hoogwaardige getalenteerde springpaarden door de zes selecteurs gaat - nu de emissie is voltooid - onverminderd door.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland:
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…