De eerste sprong richting wereldtop

 

’s-Hertogenbosch, 20 februari 2007. De uitgifte van certificaten van aandelen in Springpaarden Fonds Nederland B.V. is succesvol afgerond. Het initiatief om talentvolle jonge springpaarden te behouden voor de Nederlandse springequipe, is door paardenliefhebbend Nederland met enthousiasme ontvangen. Dit heeft geresulteerd in een opbrengst van circa € 3.000.000,-. Met dit startkapitaal kan Springpaarden Fonds Nederland B.V. het voor Nederlandse topruiters mogelijk maken om op internationaal niveau te kunnen blijven presteren. Met de aankoop van Audi's Utascha SFN is de eerste sprong richting wereldtop gemaakt.

 

Investeren in jong springtalent
Het Nederlandse springpaard blijkt een gewild exportproduct te zijn. Goede springpaarden worden vaak al op jonge leeftijd voor veel geld naar het buitenland verkocht. Daardoor blijven te weinig toppaarden behouden voor het Nederlandse team. Om het voor de Nederlandse springruiters mogelijk te maken om op het hoogste niveau successen te blijven behalen, is Springpaarden Fonds Nederland B.V. opgericht.

 

Jonge talentvolle springpaarden worden geselecteerd, aangekocht en begeleid en blijven daarmee behouden voor deelname namens Nederland aan belangrijke internationale wedstrijden. Voor het bijeenbrengen van de benodigde middelen zijn certificaten van aandelen uitgegeven. De inschrijving hiervoor is gesloten op 18 februari. Houders van certificaten worden jaarlijks uitgenodigd voor verschillende SFN-evenementen. Niet alleen een groot aantal particulieren maar ook bedrijven zijn enthousiast over het fonds en nemen daarin deel.

 

KNHS ondersteunt
De KNHS is zeer enthousiast over het initiatief om talentvolle springpaarden door middel van een fonds ter beschikking te stellen aan Nederlandse topruiters. Naast de investeringen door sportstallen en eigenaren van topspringpaarden, biedt Springpaarden Fonds Nederland nieuwe mogelijkheden om ervoor te zorgen dat Nederland haar toppositie tijdens de internationale kampioenschappen en de Samsung Super League kan behouden.

 

Nieuwe aanwinst
De eerste aankoop die mogelijk is gemaakt door Springpaarden Fonds Nederland is Audi’s Utascha SFN. Tijdens een springconcours in Roggel werd de zesjarige, van Lux afstammende, Audi's Utascha SFN door Eric van der Vleuten in een wedstrijd uitgebracht.


De merrie reed tweemaal foutloos. Ook in Deurne bewees Audi’s Utascha SFN opnieuw haar kwaliteiten met een dubbele foutloze ronde. De internationale ruiter uit Mierlo is enorm enthousiast: “Ze geeft een fantastisch gevoel in het parcours en springt fenomenaal. Ik ben best een beetje trots dat het Springpaarden Fonds Nederland dit paard bij mij de kans geeft uit te groeien tot een internationale topper. Ik heb er vertrouwen in, want Audi’s Utascha SFN is de beste zes jarige die ik ooit heb bereden”, aldus Van der Vleuten.

De zoektocht naar hoogwaardige getalenteerde springpaarden door de zes selecteurs gaat - nu de emissie is voltooid - onverminderd door.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland:
Jacob Melissen
Telefoon +31 (0)528 24 19 19; mobiel + 31 (0)6 54 22 02 46
E-mail info@melissen.net; fax + 31 (0)528 24 19 00

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.