Mathijs van Asten is een groeiend talent

 

Mathijs van Asten (29) is de jongere broer van Leopold, die voor Nederland in actie kwam tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004. De carrière van de beide broers loopt vrijwel parallel. Alle twee reden ze pony, reden ze bij de junioren, bij de Young Riders en alle twee maakten ze deel uit van teams die Nederland vertegenwoordigende op Europese kampioenschappen. Mathijs maakte twee maal deel uit van het goud winnende team op het EK voor Young Riders. Ook werd hij drie maal wereldkampioen tijdens het WK voor jonge paarden.

 

Mathijs van Asten woont in het Limburgse Ysselsteyn, waar het agrarische bedrijf met een varkenshouderij van zijn vader langzaam werd omgebouwd tot een hippisch bedrijf. Op zich niet vreemd, want vader en moeder Van Asten waren in hun jonge jaren zeer verdienstelijke ruiters. Moeder reed recreatief, terwijl vader competitief regelmatig aan de start kwam van nationale rubrieken.

 

Zijn belangrijkste succes boekte Mathijs in 2005, toen hij met de merrie Kwidanta van de Laarseheide in Mierlo Nederlands kampioen werd. Een doorbraak liet nog op zich wachten, omdat de fantastisch springende merrie zich blesseerde en geruime tijd niet in de sport kon worden uitgebracht. Maar Mathijs van Asten bewees met vele andere paarden zijn kwaliteiten. Een aantal paarden die door hem werden en worden uitgebracht zijn Castella, Chester en natuurlijk Kwidanta van de Laarseheide.

 

Sinds enige tijd wordt Mathijs ook ondersteund door de VDL Groep. "Ik heb VDL Groep For Holland SFN nu regelmatig gereden en een paar sprongetjes met hem gemaakt. Het is een uiterst alert paard, dat snel reageert. Ik zie dat als een pluspunt en ik ben er heel blij mee dat het SFN dit paard aan mij heeft toevertrouwd. Het is met een vierjarige een lange weg naar het hoogste niveau, maar ik weet dat hij kan springen! Voor mij is het parool rustig aan, heel en gezond houden, en zorgen dat we in 2016 - dan is VDL Groep For Holland SFN pas 12 - er helemaal staan", aldus Mathijs van Asten.

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…