Mathijs van Asten is een groeiend talent

 

Mathijs van Asten (29) is de jongere broer van Leopold, die voor Nederland in actie kwam tijdens de Olympische Spelen van Athene in 2004. De carrière van de beide broers loopt vrijwel parallel. Alle twee reden ze pony, reden ze bij de junioren, bij de Young Riders en alle twee maakten ze deel uit van teams die Nederland vertegenwoordigende op Europese kampioenschappen. Mathijs maakte twee maal deel uit van het goud winnende team op het EK voor Young Riders. Ook werd hij drie maal wereldkampioen tijdens het WK voor jonge paarden.

 

Mathijs van Asten woont in het Limburgse Ysselsteyn, waar het agrarische bedrijf met een varkenshouderij van zijn vader langzaam werd omgebouwd tot een hippisch bedrijf. Op zich niet vreemd, want vader en moeder Van Asten waren in hun jonge jaren zeer verdienstelijke ruiters. Moeder reed recreatief, terwijl vader competitief regelmatig aan de start kwam van nationale rubrieken.

 

Zijn belangrijkste succes boekte Mathijs in 2005, toen hij met de merrie Kwidanta van de Laarseheide in Mierlo Nederlands kampioen werd. Een doorbraak liet nog op zich wachten, omdat de fantastisch springende merrie zich blesseerde en geruime tijd niet in de sport kon worden uitgebracht. Maar Mathijs van Asten bewees met vele andere paarden zijn kwaliteiten. Een aantal paarden die door hem werden en worden uitgebracht zijn Castella, Chester en natuurlijk Kwidanta van de Laarseheide.

 

Sinds enige tijd wordt Mathijs ook ondersteund door de VDL Groep. "Ik heb VDL Groep For Holland SFN nu regelmatig gereden en een paar sprongetjes met hem gemaakt. Het is een uiterst alert paard, dat snel reageert. Ik zie dat als een pluspunt en ik ben er heel blij mee dat het SFN dit paard aan mij heeft toevertrouwd. Het is met een vierjarige een lange weg naar het hoogste niveau, maar ik weet dat hij kan springen! Voor mij is het parool rustig aan, heel en gezond houden, en zorgen dat we in 2016 - dan is VDL Groep For Holland SFN pas 12 - er helemaal staan", aldus Mathijs van Asten.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…