Kadans Webster nieuwe aankoop van Springpaarden Fonds Nederland

 

Met eigenaar Wim Boers is overeenstemming bereikt om het vijfjarige springpaard Kadans Webster in te brengen in het Springpaarden Fonds Nederland. De selecteurs van het Fonds vinden Kadans Webster een uiterst getalenteerd springpaard met veel vermogen, souplesse en inzet.

 

Dat bleek ook tijdens de Nederlandse Kampioenschappen 2007 voor vierjarige springpaarden die tijdens de KWPN Paardendagen werden verreden. In dit kampioenschap, bekend onder de naam de Vion Cup, eindigde Kadans Webster onder zijn ruiter Arnold Boerekamps als zesde in het eindklassement.

 

Als driejarige werd Webster voorgesteld op de hengstenkeuring van het KWPN door zijn eigenaar Cees van den Oetelaar uit Schijndel. Kadans Webster werd op 28 mei 2003 geboren bij de heer Burgers uit Weurt. Vader is de hengst Hors la Loi II, die door het KWPN werd goedgekeurd met negens voor afdruk, vermogen en springen. Hors la Loi II werd in de (inter)nationale springsport uitgebracht door Kyra Aaldering, Jeroen Dubbeldam en later door Rodrigo Pessoa.

 

De moeder van Kadans Webster is de merrie Rilka B die thans door Ernest Kwint uitgebracht wordt in de klasse Z. Vader van Rilka B is de keurhengst Calvados, die onder Roelof Bril en Peter Geerdink internationaal heeft gesprongen. Verderop komen we in de moederlijn de preferente hengsten Nimmerdor en Courville xx tegen.

 

Vader van Hors la Loi II is Papillion Rouge, die via zijn vader Jalisco B teruggaat op Almé. Xavier Leredde bracht de door hem zelf gefokte Papillion Rouge zeer succesvol uit in de internationale sport. In Nederland is ongetwijfeld VDL groep Fleche Rouge van Leopold van Asten zijn bekendste nakomeling.

 

Kadans Webster SFN heeft alle genen in zijn lijf om hem uit te laten groeien tot een uiterst succesvol springpaard. De directie van het SFN en de selecteurs zijn overeengekomen om Kadans Webster SFN tot het einde van dit jaar bij Arnold Boerkamps te laten. Deze ervaren ruiter, die een goede reputatie heeft in opleiden van jonge paarden, is zich er van bewust dat hij dit paard in alle rust verder dient op te leiden. Dat wil zeggen dat ervaring opdoen belangrijker is dan prijzen winnen. Met de aankoop van Kadans Webster SFN beschikt het Springpaarden Fonds Nederland nu over twee paarden. Eerder werd reeds de merrie Utascha aangekocht, die vanaf 1 februari 2008 als VDL groep Utascha SFN in de sport zal worden uitgebracht door Eric van der Vleuten.

 

Perscontacten Springpaarden Fonds Nederland:

 

Jacob Melissen, Telefoon +31 (0)528 241 919; Mobiel +31 (0)6 54 220 246;

E-mail info@melissen.net

 

Pieter Cool, Telefoon +31 (0)73 548 37 96; Mobiel +31 (0)6 22 698 995;

E-mail p.cool@vanlanschot.com

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…