Eerste wedstrijd Kadans Webster SFN

 

Op zondag 10 februari bracht Arnold Boerekamps, voor het eerst onder zijn nieuwe naam, Kadans Webster SFN uit in een wedstrijd voor L-paarden in de manege van de familie Heijligers. Op de derde hindernis, na een iets krappe wending, tikte Kadans Webster SFN de bovenste balk van een steilsprong. Dat ene foutje veranderde echter niets aan de positieve indruk die Kadans Webster SFN maakte. In vergelijking met vorig jaar is de voorbeentechniek verbeterd, laat hij zich beter rijden en lijkt hij over veel vermogen te beschikken.

Op stand is Kadans Webster SFN een mooi paard met sterke verbindingen. Met een stokmaat van 1.70 m. oogt hij groot. Vier sterke, correct gebouwde benen dragen een atletisch lichaam. Het hoofd van Kadans Webster SFN zou iets edelere mogen zijn, maar vergeleken met veel andere nakomelingen van Hors la Loi II is het een vriendelijk hoofd, met mooi sprekende ogen. De kleur is vos, met een brede bles en vier witte benen. De kleur en aftekeningen maken hem tot een opvallende verschijning. Temeer omdat zijn staart blonde haren bevat.

Onder het zadel toont Kadans Webster SFN een mooie zelfhouding. Hij draaft met veel souplesse en in galop valt het dragende vermogen van de achterhand op. Op de sprong toont hij veel vermogen en een goede techniek.

We houden u op de hoogte van zijn prestaties en komende wedstrijden.

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.