SFN paarden presteren ook in Roggel goed

 

Tijdens het concours Midden Limburg te Roggel, dat tijdens de Paasdagen plaatsvond, hebben de paarden in eigendom van het Springpaarden Fonds Nederland wederom zeer goed gepresteerd.

 

In Roggel is er sprake van grote rubrieken. Zo kwamen in de wedstrijd op Paasmaandag - met dank aan Van Lanschot Bankiers voor de sponsoring van het evenement - voor vijfjarige paarden maar liefst ruim 150 combinaties aan de start. Onder deze combinaties ook Arnold Boerekamps met Kadans Webster SFN. Boerekamps wist de van Hors la Loi II afstammende vos gemakkelijk foutloos rond te sturen over het pittige basisparcours en daarna bleef hij in de barrage eveneens foutloos. De combinatie eindigde op de dertiende plaats en hun resultaat was 0 en 0 in 34.50 seconde.

 

Omdat het deelnemersveld zo immens groot was waren er twee klassementen. In de klasse voor 1.30 m paarden had men in de openingswedstrijd op vrijdag zelfs drie klassementen, omdat in deze rubriek 138 ruiters hun paarden zadelden. Eric van der Vleuten stuurde VDL Groep Utascha SFN zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos rond en eindigde in één van de drie klassementen op de derde plaats. In de tweede wedstrijd maakte Utascha in het barrageparcours een licht foutje en eindigde op de 13de plek. "Dit was haar eerste foutje dat ze maakte sinds ze weer terug is in de sport en ik ben daar niet ongelukkig mee. Weten we ook weer dat ze echt wel een foutje kan maken", relativeerde Van der Vleuten dit optreden.

 

In de finalewedstrijd voor de 1.30 m paarden, die ook met barrage werd verreden, bleven Van der Vleuten en Utascha twee maal foutloos en eindigden op de vijfde plaats. In rubrieken met zulke grote aantallen paarden aan de start is het bijna alleen mogelijk om te winnen wanneer alle capaciteiten van de paarden worden aangesproken. Winnen in deze rubrieken is voor de paarden die in bezit zijn van Springpaarden Fonds Nederland geen noodzaak. De wedstrijden dienen voor onze paarden als opleiding en scholing. Dat is de opdracht die de ruiters mee hebben gekregen van de selecteurs.

 

Gezien de wijze waarop de beide SFN paarden de afgelopen indoor periode hebben gepresteerd kunnen we met vertrouwen het komende buitenseizoen tegemoet zien. Temeer omdat het er op dit moment echt op lijkt dat we twee paarden bezitten die in hun eigen leeftijdscategorie tot de top van Nederland behoren.

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.