SFN paarden presteren ook in Roggel goed

 

Tijdens het concours Midden Limburg te Roggel, dat tijdens de Paasdagen plaatsvond, hebben de paarden in eigendom van het Springpaarden Fonds Nederland wederom zeer goed gepresteerd.

 

In Roggel is er sprake van grote rubrieken. Zo kwamen in de wedstrijd op Paasmaandag - met dank aan Van Lanschot Bankiers voor de sponsoring van het evenement - voor vijfjarige paarden maar liefst ruim 150 combinaties aan de start. Onder deze combinaties ook Arnold Boerekamps met Kadans Webster SFN. Boerekamps wist de van Hors la Loi II afstammende vos gemakkelijk foutloos rond te sturen over het pittige basisparcours en daarna bleef hij in de barrage eveneens foutloos. De combinatie eindigde op de dertiende plaats en hun resultaat was 0 en 0 in 34.50 seconde.

 

Omdat het deelnemersveld zo immens groot was waren er twee klassementen. In de klasse voor 1.30 m paarden had men in de openingswedstrijd op vrijdag zelfs drie klassementen, omdat in deze rubriek 138 ruiters hun paarden zadelden. Eric van der Vleuten stuurde VDL Groep Utascha SFN zowel in het basisparcours als in de barrage foutloos rond en eindigde in één van de drie klassementen op de derde plaats. In de tweede wedstrijd maakte Utascha in het barrageparcours een licht foutje en eindigde op de 13de plek. "Dit was haar eerste foutje dat ze maakte sinds ze weer terug is in de sport en ik ben daar niet ongelukkig mee. Weten we ook weer dat ze echt wel een foutje kan maken", relativeerde Van der Vleuten dit optreden.

 

In de finalewedstrijd voor de 1.30 m paarden, die ook met barrage werd verreden, bleven Van der Vleuten en Utascha twee maal foutloos en eindigden op de vijfde plaats. In rubrieken met zulke grote aantallen paarden aan de start is het bijna alleen mogelijk om te winnen wanneer alle capaciteiten van de paarden worden aangesproken. Winnen in deze rubrieken is voor de paarden die in bezit zijn van Springpaarden Fonds Nederland geen noodzaak. De wedstrijden dienen voor onze paarden als opleiding en scholing. Dat is de opdracht die de ruiters mee hebben gekregen van de selecteurs.

 

Gezien de wijze waarop de beide SFN paarden de afgelopen indoor periode hebben gepresteerd kunnen we met vertrouwen het komende buitenseizoen tegemoet zien. Temeer omdat het er op dit moment echt op lijkt dat we twee paarden bezitten die in hun eigen leeftijdscategorie tot de top van Nederland behoren.

Nieuws

Publiek welkom bij Blom Cup - WK Lanaken alsnog afgelast

Tijdens de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden (de Blom Cup), die van 17 t/m 19 augustus…

SFN koopt de vijfjarige Watermill Art SFN

(31 juli 2020) - Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming weten te bereiken…

Iceman B SFN en Ileanne SFN maken indruk

Kronenberg (25 juli 2020) - Tijdens wedstrijden voor 7-jarige springpaarden hebben gedurende de…

Corona en kampioenschappen

Pesse (27 juli 2020) - Het Covid-19 virus blijft de gemoederen bezig houden en er zijn daardoor nog…

Ileanne SFN en High Hopes SFN ook goed op dreef

Kronenberg (3 juli 2020) - Hippisch Centrum De Peelbergen biedt weer volop sport en dus kozen Niels…

Kampioenschappen springen

Hippisch Centrum De Peelbergen is van 6 t/m 9 augustus ook het decor voor de Nederlandse…

Jeroen op dreef met Forever SFN in Lier

Lier (4 juli 2020) -Jeroen Dubbeldam greep de mogelijkheid aan om weer naar een internationale…

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…