Eric van der Vleuten blijft winnen

 

In het Belgische Wieze werd afgelopen weekeinde een internationaal drie sterren springconcours verreden en de zege in de Grote Prijs, met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m, ging zondagavond naar Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN. Voor de barrage plaatsten zich tien combinaties, waarvan vier foutloos bleven.

 

De Fransman Simon Delestre was met Napoli du Ry in de barrage de snelste met een tijd van 28.87 sec., maar dat ging wel ten koste van een springfout. Van der Vleuten realiseerde met de eerste aankoop van het Springpaarden Fonds Nederland Utascha SFN een foutloze tijd van 29.65 sec. en dat bleek goed voor de eerste prijs en 6.000,-- euro. De Duitse Pia-Louise Aufrecht legde met MCB Olivia beslag op de tweede plaats, voor de Ier Trevor Coyle met Bijou van de Vijfheide.

 

"Deze wedstrijd was zeker niet lichter dan de Grote prijs in Assen, waarin we derde werden. Volgende week is Maastricht en daar ga ik de merrie ook aan de start brengen", aldus een uiterst tevreden Eric van der Vleuten.

 

Yves Houtackers kwam in wedstrijden voor zesjarigen aan de start met Chesta Z SFN. In de eerste twee wedstrijden bleef de combinatie gemakkelijk foutloos. Ook in de finale op zondag plaatsen Houtackers en Chesta Z SFN zich voor de barrage, maar daarin werden maar liefst 24 strafpunten genoteerd. "Ik was over de drie wedstrijden in zijn geheel genomen zeer tevreden. Op advies van Emile Hendrix heb ik een hackamore gebruikt en dat pakte heel goed uit. In de barrage op zondag was er ineens sprake van miscommunicatie tussen mij en Chesta en dat leverde een hele reeks strafpunten op. Jammer, maar bij mij overheerst toch een gevoel van tevredenheid, mede omdat er nog steeds sprake is van progressie", aldus Houtackers.

Peter Geerink bracht Rapide Viando SFN aan de start in de uiterst belangrijke Grote Prijs van Luttenberg. Zeven combinaties plaatsten zich voor de barrage, waarin Sjaak Sleiderink met BMC Laska de Breve de snelste bleek. Geerink legde met Rapide Viando SFN beslag op de tweede plaats.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…