Zevende paard aan SFN stal toegevoegd

 

Onlangs werd het zevende springpaard aan de stal van het Springpaarden Fonds Nederland toegevoegd. Het is de zesjarige merrie BMC Floreen SFN die amper nog in de sport heeft gelopen maar veel indruk maakte op de selecteurs.

 

Qua afstamming is de merrie zeer interessant. Vader is Fly High die een zoon is van For Pleasure. Deze hengst is ook de vader van VDL groep For Holland SFN die bij Mathijs van Asten is ondergebracht. Maar het interessante aan de afstamming van Fly High is aan weerszijden de moederlijn. Moeder Loraine heeft dezelfde moeder als vader For Pleasure en wel de merrie Gigantin die Grannus als vader heeft en die komen we ook weer tegen in de afstamming van de merrie Varanka SFN.

 

BMC Floreen SFN heeft dus een afstamming waarin de oude waarden van de Duitse springpaardenfokkerij vast verankerd zijn. Rechtstreeks in de bloedlijn van vader Fly High de volbloed Furioso; achter Fly High ook tweemaal het zo gewilde bloed van Grannus en dan vinden we aan moeders zijde het nog steeds populaire bloed van Graf terug in Grande. Het bloed van Waldhorn die een zoon is van de invloedrijke volbloedhengst Waidmannshail en het nog steeds niets aan invloed inboetende bloed van Gotthard stromen ook door de aderen van de merrie.

 

BMC Floreen SFN is gefokt door Gert Scholten in Nortrup, een dorp dat iets ten noorden van Osnabruck en ten zuiden van Cloppenburg is gelegen in het Artland. BMC Floreen SFN werd daar geboren op 6 maart 2003. In overleg met de selecteurs is besloten de merrie onder de hoede te brengen van Ben Schroder. Ben Schroder is de tweelingbroer van Wim Schroder. Zij zijn de oudere broers van Gerco Schroder. Ben Schroder was met BMC Rubert R aan een imposante opmars bezig toen deze hengst werd verkocht naar Groot-Brittannië. Ook daarvoor had Ben met verschillende paarden reeds laten zien dat hij thuishoort in het rijtje van Nederlandse topruiters. De directie en selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland gaan met vol vertrouwen de samenwerking aan met Ben Schroder.

Nieuws

Jeroen Dubbeldam boekt 'zege' met Forever SFN

Vragender (23 mei 2020) - Op Paardensportcentrum Lichtenvoorde in Vragender is bewezen dat…

SFN op bezoek bij Sjaak Sleiderink en Iceman B SFN

Pesse (18 mei 2020) - Met ons rondje langs de paarden van het SFN zijn we weer terug bij Sjaak…

Toch nog een zege voor Jeroen Dubbeldam met Zenith SFN

Nu de wedstrijden stil liggen is er door Rolex een virtueel Knock Out springparcours verreden, met…

Dennis van den Brink traint rustig door met Ileanne SFN

Videoproductie door Jan Bert Stevens www.stevens.video / www.jbstevens.nl Pesse (11 mei 2020) - De…

Op bezoek bij Jeroen Dubbeldam en Forever SFN

Pesse (4 mei 2020) - We hebben tijdens onze filmdag ook een bezoek gebracht bij Jeroen Dubbeldam en…

Filmpjes van Juwel SFN en Willem Greve

Pesse (28 april 2020) - Het zijn moeilijke tijden waarin we ons bevinden en we hopen dat u allen…

VIDEO BEELDEN VAN ONZE SFN PAARDEN

Pesse (20 april 2020) - De lockdown treft ons allen en de hippische wereld is daarop geen…

Een virtuele springwedstrijd

Als u zou gaan kijken op internet naar @rolex_grand_slam dan is daar een strijd gaande tussen vele…