Zevende paard aan SFN stal toegevoegd

 

Onlangs werd het zevende springpaard aan de stal van het Springpaarden Fonds Nederland toegevoegd. Het is de zesjarige merrie BMC Floreen SFN die amper nog in de sport heeft gelopen maar veel indruk maakte op de selecteurs.

 

Qua afstamming is de merrie zeer interessant. Vader is Fly High die een zoon is van For Pleasure. Deze hengst is ook de vader van VDL groep For Holland SFN die bij Mathijs van Asten is ondergebracht. Maar het interessante aan de afstamming van Fly High is aan weerszijden de moederlijn. Moeder Loraine heeft dezelfde moeder als vader For Pleasure en wel de merrie Gigantin die Grannus als vader heeft en die komen we ook weer tegen in de afstamming van de merrie Varanka SFN.

 

BMC Floreen SFN heeft dus een afstamming waarin de oude waarden van de Duitse springpaardenfokkerij vast verankerd zijn. Rechtstreeks in de bloedlijn van vader Fly High de volbloed Furioso; achter Fly High ook tweemaal het zo gewilde bloed van Grannus en dan vinden we aan moeders zijde het nog steeds populaire bloed van Graf terug in Grande. Het bloed van Waldhorn die een zoon is van de invloedrijke volbloedhengst Waidmannshail en het nog steeds niets aan invloed inboetende bloed van Gotthard stromen ook door de aderen van de merrie.

 

BMC Floreen SFN is gefokt door Gert Scholten in Nortrup, een dorp dat iets ten noorden van Osnabruck en ten zuiden van Cloppenburg is gelegen in het Artland. BMC Floreen SFN werd daar geboren op 6 maart 2003. In overleg met de selecteurs is besloten de merrie onder de hoede te brengen van Ben Schroder. Ben Schroder is de tweelingbroer van Wim Schroder. Zij zijn de oudere broers van Gerco Schroder. Ben Schroder was met BMC Rubert R aan een imposante opmars bezig toen deze hengst werd verkocht naar Groot-Brittannië. Ook daarvoor had Ben met verschillende paarden reeds laten zien dat hij thuishoort in het rijtje van Nederlandse topruiters. De directie en selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland gaan met vol vertrouwen de samenwerking aan met Ben Schroder.

Nieuws

High Hopes SFN komt in Waregem aan de start

(Pesse, 23 september 2019) - Kevin Jochems en High Hopes SFN gaan komend weekeinde van start op het…

Ileanne SFN op WK in actie

(Lanaken, 22 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde werd op het domein Zangersheide in Lanaken het…

Iceman B SFN, Juwel SFN en Ileanne SFN

Pesse (4 sept. 2019) -Nadat Sjaak Sleiderink Iceman B SFN en Juwel SFN aan de start had gebracht…

Kevin Jochems weer hersteld

Pesse (4 sept. 2019) - Kevin Jochems is weer hersteld van de val die hij in de tweede manche van de…

Jeroen Dubbeldam en Forever SFN raken steeds meer op elkaar ingespeeld

(Humlikon, 1 sept. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan een…

Jeroen leert Forever SFN steeds beter kennen

Donaueschingen (19 aug. 2019) - Afgelopen weekeinde namen Jeroen Dubbeldam en Forever SFN deel aan…

Ileanne SFN heeft zich geplaats voor het WK

Ermelo (19 aug. 2019) - De KWPN Kampioenschappen voor 4-, 5-, 6- en 7-jarige springpaarden zijn…

Kevin Jochems en High Hopes SFN niet van start op KWPN Kampioenschappen

Pesse (12 aug. 2019) - Kevin Jochems is afgelopen vrijdag tijdens de Nations Cup wedstrijd in het…