Zevende paard aan SFN stal toegevoegd

 

Onlangs werd het zevende springpaard aan de stal van het Springpaarden Fonds Nederland toegevoegd. Het is de zesjarige merrie BMC Floreen SFN die amper nog in de sport heeft gelopen maar veel indruk maakte op de selecteurs.

 

Qua afstamming is de merrie zeer interessant. Vader is Fly High die een zoon is van For Pleasure. Deze hengst is ook de vader van VDL groep For Holland SFN die bij Mathijs van Asten is ondergebracht. Maar het interessante aan de afstamming van Fly High is aan weerszijden de moederlijn. Moeder Loraine heeft dezelfde moeder als vader For Pleasure en wel de merrie Gigantin die Grannus als vader heeft en die komen we ook weer tegen in de afstamming van de merrie Varanka SFN.

 

BMC Floreen SFN heeft dus een afstamming waarin de oude waarden van de Duitse springpaardenfokkerij vast verankerd zijn. Rechtstreeks in de bloedlijn van vader Fly High de volbloed Furioso; achter Fly High ook tweemaal het zo gewilde bloed van Grannus en dan vinden we aan moeders zijde het nog steeds populaire bloed van Graf terug in Grande. Het bloed van Waldhorn die een zoon is van de invloedrijke volbloedhengst Waidmannshail en het nog steeds niets aan invloed inboetende bloed van Gotthard stromen ook door de aderen van de merrie.

 

BMC Floreen SFN is gefokt door Gert Scholten in Nortrup, een dorp dat iets ten noorden van Osnabruck en ten zuiden van Cloppenburg is gelegen in het Artland. BMC Floreen SFN werd daar geboren op 6 maart 2003. In overleg met de selecteurs is besloten de merrie onder de hoede te brengen van Ben Schroder. Ben Schroder is de tweelingbroer van Wim Schroder. Zij zijn de oudere broers van Gerco Schroder. Ben Schroder was met BMC Rubert R aan een imposante opmars bezig toen deze hengst werd verkocht naar Groot-Brittannië. Ook daarvoor had Ben met verschillende paarden reeds laten zien dat hij thuishoort in het rijtje van Nederlandse topruiters. De directie en selecteurs van het Springpaarden Fonds Nederland gaan met vol vertrouwen de samenwerking aan met Ben Schroder.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…