Drie SFN paarden aan de start van JIM

 

Maastricht (21 nov 2010) - Maar liefst drie paarden uit de SFN-stal kwamen afgelopen weekeinde aan de start van Jumping Indoor Maastricht. Van deze drie mistte VDL Groep Utascha SFN nipt de barrage van de pittige Grote Prijs, na op vrijdagavond foutloos als zevende te zijn geëindigd in de eerste kwalificatie voor deze wedstrijd.

 

"Op de tweede hindernis van de driesprong trok Utascha iets op links weg en moest ik haar dus iets corrigeren. Daardoor bleek de achterste paal van de derde hindernis net iets te ver weg te liggen, waardoor we daar een foutje kregen", aldus Eric van der Vleuten, die behoorlijk baalde van dat foutje in de Grote Prijs.

 

Michael Greeve kwam met Varanka SFN aan de start van de twee kwalificatiewedstrijden voor de Grote Prijs, die op vrijdag en zaterdagavond werden verreden. Op vrijdag sprong Varanka subliem en tikte door gebrek aan ervaring net de bovenste boom van de steilsprong, het eerste onderdeel van de dubbelsprong, naar beneden. Op zaterdag noteerde de Gran Corrado-dochter drie springfouten. "Het was op een lijntje met 2 hindernissen waar ik twee springfouten kreeg. Het was net alsof er even geen sprongkracht werd ontwikkeld. Daarna pakte ze weer voortreffelijk aan", vertelde Greeve.

 

Ben Schröder kwam driemaal aan de start met de zevenjarige BMC Floreen SFN. "Er werd steeds één foutje gemaakt, maar bedenk wel dat het voor het eerst is dat deze merrie aan de start verschijnt op een wedstrijd met deze ambiance. Dat moet ze leren en ik merkte een groot verschil tussen de eerste wedstrijd en de laatste, want ze vond het op zondag al lang niet meer zo spannend als op vrijdag", vertelde Ben.

 

Met voor het eerst drie paarden aan de start op een internationaal concours begint het er nu echt op te lijken. Tegelijkertijd reed Ruben Romp met Kadans Webster SFN in Roosendaal. In manege Den Gouberg werd een nationaal concours gehouden en daarin plaatsten Ruben en Kadans Webster zich op zondag voor de barrage van de kleine Grote Prijs. In die barrage werd één foutje gemaakt, waardoor ze als 13de eindigden. Een dag eerder eindigden ze als elfde met een dubbel foutloos parcours. Deze beide wedstrijden werden verreden over parcoursen met een hoogte van 1.35 m. Op vrijdag bracht Ruben Kadans Webster aan de start van een 1.30 m. wedstrijd en daarin noteerde hij één springfoutje. "We liggen op koers en maken de kilometers die nodig zijn", aldus Ruben.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…