VDL Groep Utascha SFN mee naar de WEG in Kentucky

 

Bondscoach Rob Ehrens heeft zijn equipe vastgesteld, waarmee hij tracht de in Aken veroverde wereldtitel in Kentucky te verdedigen. De equipe bestaat uit Marc Houtzager met HBC Tamino, Harrie Smolders met Exquis Walnut de Muze, Eric van der Vleuten met VDL Groep Utascha SFN, Jur Vrieling met VDL Bubalu en Leopold van Asten met VDL Groep Santana. Feitelijk heeft Ehrens gekozen voor het team, waarmee hij de laatste landenwedstrijd in het kader van de Meydan FEI Nations cup competitie in Dublin winnend afsloot.

 

In de planning van VDL Groep Utascha SFN hadden ruiter, selecteurs en directie begin 2010 deelname aan de landenwedstrijd in Dublin als doel gesteld. Dat doel is ruimschoots gehaald. Nu gaat VDL Groep Utascha SFN de Nederlandse kleuren verdedigen op de WEG.

 

De directie is zich bewust van het feit dat deze uitzending naar een internationaal kampioenschap - gezien de pas negenjarige leeftijd van ons paard - als vroeg mag worden beschouwd. Zowel de selecteurs als de ruiter zijn er voor honderd procent van overtuigd dat de merrie de opgave volledig aan kan. Daarbij komt dat er op de Olympische Spelen en op de Wereld kampioenschappen ook combinaties aan de start komen die in hun ontwikkeling niet zo ver zijn als de gemiddelde Europese combinatie. Daardoor zijn de wedstrijden, die meetellen voor het landen klassement op de WEG en op de OS, beduidend lichter dan op een EK. Verwacht mag dan ook worden dat de wedstrijden die meetellen voor het landenklassement in Kentucky niet zwaarder zijn dan de wedstrijden, waarin VDL Groep Utascha SFN tot nu toe van start is gegaan.

 

Daarnaast is - in nauw overleg tussen de selecteurs, ruiter en directie - duidelijk afgesproken dat na de landenwedstrijd de prestaties van Eric van der Vleuten en VDL Groep Utascha SFN worden geëvalueerd en dat dan de beslissing zal vallen, of deze combinatie van start gaat in de strijd om de om een individuele klassering.

 

Alle bij het SFN betrokkenen wensen alle Nederlandse deelnemers aan de WEG 2010 evenals het gehele team daaromheen heel veel succes.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…