VDL Groep Utascha SFN in Oranje kwartet van Dublin

 

Mierlo (26 juli 2010) - Bondscoach Rob Ehrens heeft besloten om VDL Groep Utascha SFN op te nemen in het Oranje kwartet, dat in de eerste week van augustus in Dublin van start gaat in de laatste wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup competitie.

 

"We hebben aan het einde van het indoor seizoen een planning gemaakt, waarin we de landenwedstrijd in Dublin als doel hadden gesteld om dit jaar van start te gaan. Voorwaarde was natuurlijk dat ik als bondscoach de merrie goed genoeg moest vinden om op te stellen", vertelde Rob Ehrens.

 

Gelukkig hebben Eric en VDL Groep Utascha SFN dit seizoen ijzersterk gepresteerd. Eerst door derde te worden in het Nederlands kampioenschap, daarna met een foutloos parcours in de landenwedstrijd van Rome. Vervolgens ging ze van start in Rotterdam, waar ze dubbel foutloos bleef. In Falsterbö kreeg ze een minimale fout in de eerste manche op de sloot en in de tweede ronde bleef ze foutloos. Daarmee heeft Utascha drie maal een zeer waardevolle bijdrage geleverd aan de teamprestatie van het Oranje kwartet. Aken vonden we voor een negenjarige merrie te vroeg, vandaar dat zij daar niet van start is gegaan. Hickstead komend weekeinde is een ander verhaal. In de landenwedstrijd daar wordt gebruik gemaakt van uitermate ouderwets hindernismateriaal. Zo zijn alle bomen en planken zes meter lang en mede daardoor zwaar. Daar komt nog eens bij dat de bodem in Hickstead verre van ideaal is, waardoor de selecteurs in overleg met Eric besloten hebben om de bondscoach te vragen Utascha daar niet op te stellen in het Oranje kwartet. Ondanks het gegeven dat het Nederlandse springruiterteam nog steeds in degradatiegevaar verkeert heeft Rob Ehrens aan dat verzoek gevolg gegeven. "Ik kan mij de beweegredenen van dit verzoek heel goed voorstellen. We kunnen de komende jaren nog heel veel plezier aan deze combinatie beleven en dat houdt voor mij in dat we Eric en Utascha zeer gefaseerd in moeten zetten", aldus Ehrens.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…