VDL Groep Utascha SFN in oranje kwartet voor Rome

 

25 mei 2010 - Bondscoach Rob Ehrens heeft besloten om VDL Groep Utascha SFN op te nemen in het oranje kwartet dat gaat strijden in de tweede wedstrijd van de Meydan FEI Nations Cup, die aanstaande vrijdag in Rome wordt verreden. "Na de uitmuntende prestaties van Utascha SFN tijdens het NK in Mierlo en het CH Eindhoven zijn wij er van overtuigd dat de merrie een landenwedstrijd aankan. Ik heb haar afgelopen weekeinde meegenomen naar Turijn, waar ik haar alleen maar iedere dag lekker ontspannen heb gereden.

 

Op Pinkstermaandag is de vrachtwagen vanuit Turijn vertrokken naar Rome en daar ga ik haar op donderdag in een lichte wedstrijd uitbrengen. Op vrijdag is de uit twee manches bestaande landenwedstrijd en dan kan het zijn dat ik haar op zaterdag of zondag nog eens aan de start breng van een lichte wedstrijd, maar zeker is dat nog niet", aldus Eric van der Vleuten, die na samenspraak met Emile Hendrix besloot op de eervolle uitnodiging om in Rome in de Nations Cup van start te gaan in te gaan.

 

Voor Nederland bestaat het Nederlandse kwartet verder uit Leopold van Asten met VDL Groep Santana B, Leon Thijssen met Tyson of Tinky Winky en Albert Zoer met Uraya. Annet Willems, die tijdens de Nederlandse kampioenschappen in Mierlo zeer overtuigend presteerde, heeft een uitnodiging ontvangen om samen met haar toppaard Nirvana als reserve mee te gaan naar Rome.

 

"Voor het SFN is deze uitnodiging aan het adres van VDL Groep Utascha SFN en Eric van der Vleuten een onderstreping van het beleid dat directie en selecteurs voorstaan. We hadden gehoopt dat deze merrie in 2010 aan het einde van het Nations Cup seizoen voor het eerst eens deel zou mogen uitmaken van het Nederlandse team. Dat dit reeds in de tweede wedstrijd gebeurt, is voor ons een positieve verrassing. De merrie heeft onder andere in Mierlo laten zien met de besten van Nederland mee te kunnen en we hopen dat zij haar kwaliteiten op een positieve wijze ten behoeve van de Nederlandse equipe aanspreekt in Rome. Wij zullen er als directie en selecteurs in nauw overleg met Van der Vleuten voor waken dat de negenjarige steeds gedoseerd wordt ingezet", aldus Gerrit Jan Swinkels, voorzitter van de directie.

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…