VDL Groep Utascha maakt indruk

 

Den Bosch (25 t/m 28 maart) - Op de vrijdag van Indoor Brabant was de sfeer in de skybox van het Spingpaarden Fonds Nederland meer dan uitstekend. In enkele jaren zijn de certificaathouders een groep mensen geworden die het leuk vinden om elkaar tijdens hun liefhebberij, de springsport, te ontmoeten. Maar mede bepalend voor de goede sfeer zijn natuurlijk ook de prestaties van de "Fonds" paarden.

 

Op vrijdagmiddag kwam VDL Groep Utascha SFN in actie in een wedstrijd die direct op tijd werd beslist. Eric van der Vleuten stuurde de merrie beheerst in snelheid over het parcours. Ze bleven foutloos en eindigden op de negende plek. "De merrie voelde prima aan en ik zie deze wedstrijd als een voorbereiding op de Grote Ricoh Prijs op zaterdagavond. Dit was een generale repetitie", verklaarde Eric zijn rijden aan de certificaathouders. De mengeling van ruiters, selecteurs, bondscoach, certificaathouders en andere bij het SFN betrokkenen droeg zeker bij aan de fijne sfeer in de box.

 

Op zaterdagavond kwam Utascha SFN in actie in de Grote Prijs. De merrie speelde met de hoogte van de hindernissen en bleef heel gemakkelijk foutloos. Haar wijze van springen is op iedere hindernis indrukwekkend en velen complimenteerden dan ook de directie van het SFN met hun paard. In de barrage gingen Eric en VDL Groep Utascha SFN snel rond en eerlijk is eerlijk: Eric ging voor de winst zonder daarbij blinde risico's aan te gaan. Dit resulteerde in een derde plaats op minder dan een seconde achterstand van de winnaar, de Franse Europees kampioen Kevin Staut, en vlak achter Henk van de Pol met Abeltje Z. Voor Van de Pol was overigens de vrijdagavond een topavond, want eerder had hij al de Van Schijndel Derby gewonnen met het paard Tennessee W, dat eigendom is van Gerrit Jan Swinkels.

 

"Ik dacht dat de kortste en dus snelste lijn links van de steilsprong voerde, maar achteraf moet ik constateren dat rechts toch sneller was geweest. Je kon dan in een iets hoger tempo doorrijdend bij een oxer komen die vrij schuin op de rijrichting stond geplaatst. Ik moest te ver in tempo terug om die wending te rijden. Er had misschien nog meer ingezeten dan die derde plek, maar ik ben zeer tevreden", vertelde Eric van der Vleuten die nog een mooie uitsmijter had. "Utascha? Die vreet de hindernissen op."

 

Jacob Melissen

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…