Topvorm nadert weer bij BMC Utascha SFN

 

Calgary (9 sep) - Jeroen Dubbeldam ging tijdens de internationale wedstrijden op één van de hoogst gedoteerde concoursen ter wereld, Spruce Meadows in Calgary, vier maal van start. In de openingswedstrijd op woensdag met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m. bleef Utascha twee maal foutloos en eindigde als negende.

 

Op donderdag ging Dubbeldam met haar van start in een wedstrijd waarin de hindernissen een hoogte hadden van 1.60 m. Daarin liet Utascha tweemaal een paal rollen. Dubbeldam nam direct de schuld op zich. "De insprong van de driesprong was een triple en ik gaf iets te veel been. Daardoor was Utascha net een fractie te veel voorwaarts en mede daardoor ontstond ook de fout op de hindernis, die direct na de driesprong kwam. De merrie sprong fenomenaal, maar ik maakte de fout", aldus Jeroen, die een dag later de hand opnieuw in eigen boezem stak. "We hadden in de derde wedstrijd een hele goede ronde achter de rug, tot we in de laatste lijn kwamen. Daarin had ik achteraf gezien zeven kleine galopsprongen moeten maken, maar ik deed het in zes. Daardoor had Utascha geen kans op de één na laatste hindernis, die dan ook prompt weer viel. Het gevolg van de grote zes was ook dat op de laatste hindernis nog een fout werd gemaakt.

 

Op zaterdag stond er een parcours met Winning Round. We plaatsten ons als achtste en laatste met één tijdfout voor de finale, waarin alle combinaties weer op nul van start gingen. Als eerste starter probeerde ik naast foutloos te blijven ook een snelle tijd te realiseren. We realiseerden beide uitgangspunten, maar Beezie Madden met haar Olympische paard Coral Reef Via Volo was bijna twee seconden sneller en Ludo Philippaerts was met Denver van 't Goemanshof anderhalve seconde sneller. Met dit paard zou Ludo een dag later derde worden in de Grote Prijs. Derde worden achter deze zeer ervaren topcombinaties toont aan dat de topvorm van Utascha weer nadert", aldus Jeroen Dubbeldam.

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.