SFN paarden succesvol op KWPN Paardendagen

 

Ermelo (16 aug) - Tijdens de KWPN Paardendagen werd ook gestreden om de KNHS/KWPN kampioenschappen voor vier-, vijf-, zes- en zevenjarige springpaarden. Bij de zesjarigen nam voor het Springpaarden Fonds Nederland Beegien SFN met Hester Klompmaker deel. Bij de zevenjarigen was dat Aquila SFN met Nathalie van der Mei.

 

Het zijn de wedstrijden met de grote getallen, want in de eerste wedstrijd voor zesjarigen stonden maar liefst 123 paarden op de startlijst en bij de zevenjarigen waren dat 64 combinaties. Klompmaker bleef op de eerste dag foutloos, net als 51 andere combinaties.

 

Bij de zevenjarigen noteerde Nathalie van der Mei in de eerste wedstrijd eveneens een foutloos parcours, net als 23 andere combinaties. In de tweede wedstrijd noteerde deze combinatie op de allerlaatste hindernis, een steilsprong, een kostbaar foutje. Toch wist ze zich voor de finale te plaatsen. In die finalewedstrijd eindigden Nathalie en Aquila SFN als tweede, waardoor ze in de eindstand de zevende plek innam. "Er had nog meer ingezeten, misschien zelfs wel de titel, maar dan hadden we dat ene foutje niet moeten maken. Aan de andere kant pakte Aquila in alle drie wedstrijden zeer goed aan en maakte hij veel indruk met zijn techniek", aldus Van der Mei.

 

Hester Klompmaker bleef met Beegien SFN ook in de tweede wedstrijd foutloos en daardoor plaatste ook zij zich voor de finale. In die finale was een barrage noodzakelijk en uiteindelijk beëindigde deze combinatie dit kampioenschap als vierde met één foutje. "Ik heb Beegien ruim een half jaar in mijn stal en we beginnen steeds beter naar elkaar toe te groeien. Ik zie dan ook uit naar de wedstrijden in Lanaken", aldus Klompmaker.

 

Beide paarden zijn door hun resultaten in deze kampioenschappen rechtsreeks geselecteerd voor de wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden, die van 27 tot en met 30 september op het domein Zangersheide in Lanaken worden gehouden.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…