Chantal Regter gaat met Rapide Viando SFN de goede kant op

 

Geesteren (15 juli 2012) - Tijdens het internationale concours CSI Twente in Geesteren kwam Chantal Regter in het internationale twee sterren concours aan de start met Rapide Viando SFN. In de openingswedstrijd op vrijdag stuurde Chantal de zoon van Heartbreaker heel gemakkelijk foutloos over het 1.40 m. hoge parcours en legde de tweede fase mooi beheerst af.

 

In een veld met honderd starters einden zij als elfde. In de tweede wedstrijd op zaterdag, waarbij de hindernissen wederom waren opgetrokken tot een hoogte van 1.40 m. en die direct op tijd werd verreden, eindigde Chantal in een veld met ruim negentig starters wederom foutloos en als zestiende.

 

"Ik wilde foutloos blijven en dat is gelukt. Deze hoofdpiste is voor een paard dat weinig ervaring heeft zeer indrukwekkend en net als gisteren pakte Viando heel fijn aan en bleef hij volledig op mij geconcentreerd", aldus Chantal, die op zondag van start ging in de Grand Prix CSI 2* Twente de Telegraafprijs. Van de 84 starters in deze rubriek bleven er dertien foutloos, waaronder ook nu Chantal met Viando SFN. Ook in de barrage noteerden Regter en Viando andermaal een foutloos parcours in een goede tijd, waardoor ze als derde eindigden.

 

Erkende snelheidsduivels te paard als Sjaak Sleiderink - die won - en Ivo Biessen - die tweede werd - bleven haar voor. "Ook nu weer wilde ik foutloos blijven en in een enkele wending testen of Viando wilde accellereren. Dat lukte en dat we daarmee derde werden is iets waar ik heel blij mee ben", aldus de charmante amazone. 

 

BMC Floreen, die ook in Geesteren deelnam met Ben Schröder, was iets minder succesvol en noteerde in alle drie de wedstrijden steeds één springfout.

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.