SFN paarden op Indoor Brabant

 

(17 maart 2013) - Op Indoor Brabant kwamen twee paarden van het SFN in actie. Tim Hendrix debuteerde met Varanka SFN op vijf sterren niveau en wist zich te plaatsen voor het hoofdnummer, de wereldbeker kwalificatiewedstrijd op zondagmiddag.

 

Hendrix en Varanka hadden als debutanten op dit niveau het nadeel dat zij als eerste van start moesten gaan. Daardoor hadden zij geen enkele kennis waar de problemen verborgen zaten die de parcoursbouwer had bedacht. Uiteindelijk kwamen zij met vierspringfouten aan de eindstreep. Laten we deze wedstrijd vergeten, mede omdat bij Varanka mogelijk de vermoeidheid iets toesloeg. Op de avond voorafgaande aan deze wedstrijd had zij zeer goed gepresteerd in de Grote Prijs. Die wedstrijd - zeker niet minder zwaar dan de wereldbekerwedstrijd - werd afgewerkt met één springfout, waardoor ze daarin als elfde eindigden. Op de openingsdag waren Tim en Varanka van start gegaan in een wedstrijd met winninground en daarin noteerden ze twee springfouten.

 

Eerder die vrijdag heeft Jeroen Dubbeldam Utascha SFN gezadeld in een 1.50 m. rubriek, die direct op tijd werd verreden. Daarin bleef de zeer goed springende merrie gemakkelijk foutloos en eindigden ze op een achtste plaats. Op zaterdag heeft Jeroen Utascha rust gegeven, om haar op zondag in te zetten in een 1.50 m. rubriek die direct op tijd werd verreden en met een joker. Ook nu weer sprong Utascha er zeer goed over en maakte ze een fout op de joker. De tijd was goed geweest voor een hoge klassering, maar door het foutje op de joker, die dubbel telt, kelderden Dubbeldam en Utascha in het klassement.

 

Jeroen die met Quality Time TN van start ging in de wereldbeker wedstrijd wist geen punten aan zijn totaal toe te voegen, waardoor hij nu op de geschoonde lijst voor de finale de 20ste plek inneemt. Om in de wereldbeker finale eind volgende maand van start te mogen gaan moeten twee combinaties uit de top achttien te kennen geven niet in de finale van start te willen gaan. Mocht dat gebeuren en Dubbeldam besluit naar de finale af te reizen, dan lijkt het waarschijnlijk dat hij Utascha in iedere geval met haar in de openingswedstrijd van start gaat.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…