Vijf SFN paarden in actie tijdens Indoor Veendam

 

Zuidbroek (5 jan. 2013) - Het door de Stichting Ruitersport Noord Nederland georganiseerde Internationale Indoor Concours Hippique Veendam wordt al vele jaren georganiseerd in de Eurohallen achter het Van der Valk Motel te Zuidbroek. Tijdens het drie dagen durende evenement op twee sterren niveau kwamen maar liefst vijf SFN paarden in actie.

 

Jeroen Dubbeldam had op donderdag de pech dat BMC Zenith SFN in het geheel niet bij de les was en zij verlieten met 31 strafpunten de piste. Op vrijdag bracht Jeroen Zenith opnieuw aan de start en toen eindigden ze in het 1.30 m. als tiende, dankzij twee foutloze rondes. Daarop besloot Jeroen terug te gaan naar Weerselo om richting het komende weekeinde, wanneer hij van start gaat in Basel, "huiswerk" te maken.

 
Rapide Viando SFN onder Chantal Regter presteerde wisselend. In de openingsrubriek liepen zij tegen een springfout aan en eindigden als 31ste. In de tweede wedstrijd bleven ze in het basisparcours foutloos, maar tikten ze in de barrage een paal naar beneden waardoor ze als elfde eindigden. In de door Marinus Vos uiterst slecht gebouwde Grote Prijs, uiteindelijk gewonnen door Gerco Schröder, liepen Chantal en Viando tegen vier palen aan.

 
SFN Bengel sprong met Chantal Regter zeer goed, werd eenmaal 31ste en eenmaal 35ste dankzij beide malen een springfout, en eindigde eenmaal als dertiende toen ze foutloos bleef.

 
Nathalie van der Mei had Aquila SFN meegenomen. Na een voortreffelijk optreden in de openingswedstrijd waarin ze dubbel foutloos bleven en als negende eindigden besloot Van der Mei om Aquila de dag erop in het 1.40 m. te starten. Met twee springfouten eindigden ze als 34ste in hun eerste optreden op dit niveau. Op zaterdag werden ze 16de in de kleine finale.

 
Het optreden van Hester Klompmaker die Beegien SFN tweemaal aan de start bracht in wedstrijden voor 6- en 7-jarigen was ijzersterk. Eenmaal eindigden ze als derde en eenmaal als tweede.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…