Jeroen en Zenith SFN raken steeds beter op elkaar ingespeeld

 

München/Verona (3 en 10 nov. 2013) - Tijdens het CSI München vorige week liep Zenith SFN zijn eerste 1.60 m. Grote Prijs en kwam met slechts één balkje aan de benen aan de eindstreep. In München was Utascha mee als 'derde paard' en liep daar een wedstrijd voor de fun.

 

Dit weekeinde was in Verona Utascha SFN weer het eerste paard en Jeroen trachtte de merrie optimaal geprepareerd aan de start te krijgen van de wereldbekerwedstrijd op zondag door haar tweemaal een wedstrijd laten lopen zonder enige druk. Op zondag kwam Utascha SFN top de arena binnen en ze sprong zonder meer overtuigend. Op de insprong van de dubbel, hindernis zes A, tikte Utascha de bovenste paal aan, die prompt viel. Het was dan ook de enige paal die ze tijdens haar rit beroerde. Uiteindelijk eindigden ze, als snelste vierfouter, op de dertiende plaats.

 
Met Zenith SFN verscheen Dubbeldam tweemaal in de ring en op de openingsdag eindigden ze na barrage op de vierde plaats in een wedstrijd met hindernissen tot en met 1.55 m. Op de tweede dag stond er een 1.50 m. wedstrijd en daarin eindigden na barrage Zenith SFN en Jeroen als vijfde.

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.