Vierde plaats voor Utascha SFN in GP Donaueschingen

 

Donaueschingen (15 sept. 2013) - Het internationale 4* springconcours van Donaueschingen werd afgesloten met de S.D. Fürst Joachim zu Fürstenberg Gedächtnispreis. Zes combinaties wisten zich te plaatsen voor de barrage, nadat zij het 1.60 m. zware parcours foutloos hadden overwonnen. Onder dit zestal drie Nederlandse combinaties: Jeroen Dubbeldam met Utascha SFN, Gert Jan-Bruggink met Ulke em Wout-Jan van der Schans met Capetown. In die barrage was Bruggink met Ulke de snelste foutloze combinatie en legde daarmee beslag op de zege en een Mercedes Benz ter waarde van 35.000 euro.

  

"De eerste manche reden we foutloos, maar in de barrage kwam ik richting dubbel iets binnendoor. Daardoor kwam ik net te dicht bij de insprong van die dubbel en lande ze net niet vergenoeg achter de steilsprong, waardoor we het foutje kregen op de uitsprong", aldus Jeroen.

 

Op de openingsdag van dit internationale concours, waar in 2003 het EK werd verreden, stuurde Jeroen Utascha SFN in een 1.45 m. wedstrijd direct op tijd foutloos naar de twaalfde plaats. Met Zenith SFN kwam hij aan de start in een 1.50 m. wedstrijd. Door een foutje in de barrage eindigden ze als zevende. Op zaterdag kwamen Dubbeldam en Zenith SFN opnieuw in actie en nu in het Championat der Stadt Donaueschingen. Ook in deze wedstrijd waren de hindernissen opgetrokken tot een hoogte van 1.50 m. en opnieuw bleven ze foutloos. In de barrage realiseerden ze een tijd die goed was geweest voor de derde plaats, maar door één springfout eindigden ze als zevende. Op zondag kreeg Zenith SFN rust.

 
Utascha SFN werd op zaterdag ook gestart in een wedstrijd op 1.50 m. niveau met een 'winners round'. In het basisparcours bleef Utascha SFN opnieuw foutloos, maar om de merrie te sparen voor de Grote Prijs besloot Jeroen daarin niet van start te gaan, waardoor ze als 16de in de uitslag van deze wedstrijd voorkwamen.

 

Komend weekeinde hebben Zenith SFN en Utascha SFN rust en daarna vertrekken ze naar Barcelona, waar in het weekeinde van 26 tot en met 29 september Dubbeldam en Utascha SFN de kleuren van Nederland gaan verdedigen tijdens de finale van de FEI Furusiyya Nations Cup competitie.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…