De SFN balans over 2013

Terugkijkend op het jaar 2013 dan zien we dat het SFN haar, de Nederlandse springsport ondersteunende, rol weer heeft kunnen spelen. Utascha SFN en Jeroen Dubbeldam maakten deel uit van het team dat de bondscoach afvaardigde naar het EK in het Deense Herning. Ook kwam deze combinatie in actie tijdens de finale van de FEI Furusiyya FEI Nations Cup in Barcelona. In beide voor Nederland uiterst belangrijke wedstrijden speelden Utascha SFN en Jeroen een belangrijke rol. In internationale wedstrijden werden door deze combinatie ruim 20 top tien klasseringen geboekt, waaronder zeven maal in een Grand Prix en vier maal in een landenwedstrijd. Hoogtepunten waren de overwinning in de Grote Prijs van Wiesbaden en de foutloze rit in de uitermate zware finalewedstrijd in Barcelona.

 

We zijn heel enthousiast over de ontwikkeling die Zenith SFN met Jeroen dit jaar heeft doorgemaakt. In Maastricht werd op zaterdagavond zeer overtuigend in een uiterst zware wedstrijd geacteerd.

 

Aquila SFN heeft het afgelopen jaar met Nathalie van der Mei de nodige kilometers gemaakt en ontwikkelt zich positief. Zij boekten dit jaar 10 top tien klasseringen op CSI 2* niveau, waaronder in Grote Prijzen een vierde plek in Wierden en een zevende plaats in Roosendaal. Aquila wordt negen en zal het komend jaar zeker van zich laten horen.

 

Ook Bengel SFN doet het met Chantal Regter naar behoren en leverde onlangs een zeer goede prestatie tijdens het 2* indoor van Enschede door zich te plaatsen voor de barrage van de Grote Prijs.

 
Van de aankoop van dit jaar van Chuck Blue SFN en Ruben Romp zien we goede dingen, net als van Sjaak Sleiderink met Barista SFN.

 

Het afgelopen jaar werden we ook keihard geconfronteerd met de risico's die het investeren in levende dieren met zich meebrengt. We verloren Rapide Viando SFN aan de gevolgen van een besmetting met de MRSA bacterie. Dit was een enorme tegenslag in twee opzichten. In de eerste plaats liet dit paard met Chantal Regter zien klaar te zijn voor de volgende stap. Dit mede gelet op de prestaties die zij aan het einde van 2012 en begin 2013 lieten zien: een zege in de Grote Prijs van Wierden, twee tweede plaatsen in Assen, een zesde plek in de Grote Prijs van Drachten en een overtuigend optreden tijdens Jumping Amsterdam. Ook in financieel opzicht was dit een aderlating. Onze paarden worden namelijk verzekerd voor de aankoopwaarde, waardoor de toegevoegde virtuele waarde verloren ging.

 
Ook werd - gelukkig wel op een goede wijze - afscheid genomen van Beegien SFN en van Varanka SFN.

Nieuws

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.

Willem Greve neemt selecteursplaats in van Johan Heins

Pesse, 29 maart 2018 - Onlangs heeft Johan Heins te kennen gegeven te willen stoppen als selecteur van het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II). De overige selecteurs, Emile Hendrik, Egbert Schep, Willy van der Ham en Teus van den Brink, hebben daarna in overleg met Heins unaniem besloten om aan de directie als zijn opvolger Willem Greve (26-02-1983) voor te stellen.