De SFN balans over 2013

Terugkijkend op het jaar 2013 dan zien we dat het SFN haar, de Nederlandse springsport ondersteunende, rol weer heeft kunnen spelen. Utascha SFN en Jeroen Dubbeldam maakten deel uit van het team dat de bondscoach afvaardigde naar het EK in het Deense Herning. Ook kwam deze combinatie in actie tijdens de finale van de FEI Furusiyya FEI Nations Cup in Barcelona. In beide voor Nederland uiterst belangrijke wedstrijden speelden Utascha SFN en Jeroen een belangrijke rol. In internationale wedstrijden werden door deze combinatie ruim 20 top tien klasseringen geboekt, waaronder zeven maal in een Grand Prix en vier maal in een landenwedstrijd. Hoogtepunten waren de overwinning in de Grote Prijs van Wiesbaden en de foutloze rit in de uitermate zware finalewedstrijd in Barcelona.

 

We zijn heel enthousiast over de ontwikkeling die Zenith SFN met Jeroen dit jaar heeft doorgemaakt. In Maastricht werd op zaterdagavond zeer overtuigend in een uiterst zware wedstrijd geacteerd.

 

Aquila SFN heeft het afgelopen jaar met Nathalie van der Mei de nodige kilometers gemaakt en ontwikkelt zich positief. Zij boekten dit jaar 10 top tien klasseringen op CSI 2* niveau, waaronder in Grote Prijzen een vierde plek in Wierden en een zevende plaats in Roosendaal. Aquila wordt negen en zal het komend jaar zeker van zich laten horen.

 

Ook Bengel SFN doet het met Chantal Regter naar behoren en leverde onlangs een zeer goede prestatie tijdens het 2* indoor van Enschede door zich te plaatsen voor de barrage van de Grote Prijs.

 
Van de aankoop van dit jaar van Chuck Blue SFN en Ruben Romp zien we goede dingen, net als van Sjaak Sleiderink met Barista SFN.

 

Het afgelopen jaar werden we ook keihard geconfronteerd met de risico's die het investeren in levende dieren met zich meebrengt. We verloren Rapide Viando SFN aan de gevolgen van een besmetting met de MRSA bacterie. Dit was een enorme tegenslag in twee opzichten. In de eerste plaats liet dit paard met Chantal Regter zien klaar te zijn voor de volgende stap. Dit mede gelet op de prestaties die zij aan het einde van 2012 en begin 2013 lieten zien: een zege in de Grote Prijs van Wierden, twee tweede plaatsen in Assen, een zesde plek in de Grote Prijs van Drachten en een overtuigend optreden tijdens Jumping Amsterdam. Ook in financieel opzicht was dit een aderlating. Onze paarden worden namelijk verzekerd voor de aankoopwaarde, waardoor de toegevoegde virtuele waarde verloren ging.

 
Ook werd - gelukkig wel op een goede wijze - afscheid genomen van Beegien SFN en van Varanka SFN.

Nieuws

Forever SFN maakt indruk op eerste optreden met Jeroen

(Veeningen, 22 juli 2019) - Met de aankoop door het SFN II van de negenjarige FFW88, die we hebben…

Ileanne SFN doet het op CH De Wolden heel netjes

(Veeningen/22 juli 2019) - De zesjarige Ileanne SFN ging onder Dennis van den Brink van start in de…

Juwel SFN, Ileanne SFN en Iceman SFN goed in vorm

(22 juli 2019) - Het is even rustig geweest met de Nieuwsbrieven van het Springpaarden Fonds…

SFN II doet nieuwe aankoop

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft overeenstemming bereikt met mw. Mirjam Bierings…

Illeane SFN presteerde goed in Spanje

Pesse (12 april 2019) - In goed overleg tussen de selecteurs is de merrie Illeane SFN mee geweest…

Juwel SFN in actie

Geesteren (12 april 2019) - Afgelopen weekeinde werd in het Overijsselse Geesteren één van de…

In de pijplijn

Pesse (15 april) - In de begin april gehouden Conference Call bleken onze selecteurs weer een paar…

Afscheid van Zenith SFN

Den Bosch (17 maart 2019) - Nadat De Telegraaf een hele pagina wijdde aan het afscheid van Zenith…