SFN paarden op de voorgrond op 3* CSI Stegeren

 

Stegeren (4 aug. 2013) - Op de terreinen van de Driehoekshoeve in Stegeren, de stal van de gebroeders Schuttert, werd afgelopen weekeinde een internationaal drie sterren CSI georganiseerd, waaraan voor het SFN drie paarden aan de start kwamen. Jeroen Dubbeldam zadelde Zenith SFN en Utascha SFN en Nathalie van der Mei bracht Aquila SFN aan de start. Voor Dubbeldam en Utascha waren deze wedstrijden de laatste voorbereidingen op het EK in het Deens Herning, dat op 19 augustus van start gaat.

 
Jeroen en Utascha SFN plaatsten zich gemakkelijk voor de barrage van de Grote Prijs, waarvoor zich uiteindelijk zeven van de zestig combinaties wisten te plaatsen. Net als in de eerder wedstrijden overtuigde Utascha. Ze sprong met vermogen en souplesse en lijkt beter in vorm dan ooit. In de barrage wilde Jeroen niet het uiterste vragen en reed een kalme rit, waarin hij wel scherp de wendingen reed. In de lijn naar de dubbelsprong, steil en dan een oxer, werd de merrie op de insprong iets lang, waardoor zij met de achterbenen net de bovenste paal van insprong beroerde, die prompt viel. Daarmee eindigde de combinatie als vijfde. Zouden ze foutloos zijn gebleven, dan waren ze met hun tijd als vierde geëindigd. De zege ging naar de als eerste startende Marc Houtzager met een fabuleus springende Sterrehof's Uppity.

 
Jeroen eindigde met Zenith SFN als vierde in de finale van de medium toer, die op zaterdagavond werd verreden. Voor deze barrage plaatsten zich bijna een derde van de zestig starters. De wijze waarop Zenith SFN sprong was zeer overtuigend en de wijze waarop Jeroen beheerst en helemaal gecontroleerd het barrageparcours reed was prima. De zege ging naar Dennis van den Brink met de razendsnelle Wennemars, die vooral tijd wist te winnen in de laatste lijn die hij steepelend aflegde.

 
Nathalie van der Mei die met Aquila SFN aan de start kwam van deze finale, kreeg een licht foutje op een steilsprong, maar overtuigde ook op eenzelfde wijze als in de eerdere wedstrijden op dit concours.

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…