Dubbeldam en Utascha SFN in glansrol tijdens Grote Prijs Rotterdam

 

Rotterdam (23 juni 2013) - In het kader van het gegeven dat de paarden die tot de SFN stal behoren op het hoogste niveau in de sport behoren te presteren, dus in de landenwedstrijden, hebben wij besloten om op de vrijdag van het Rotterdamse CHIO een SFN bijeenkomst te organiseren, waarvoor de opkomst groot was. We kunnen dit gerust een geslaagde dag noemen.

 

Helaas liep dit jaar geen paard van het SFN mee in het Oranje kwartet. Jeroen Dubbeldam had na zijn zege in de Grote Prijs van Arnhem aan de bondscoach laten weten dat deelname aan de Furusiyya FEI Nations Cup net te vroeg zou kunnen komen. "Ik wilde graag zonder druk naar Rotterdam. Na de nare ervaringen van 2012 zou deelname aan de landenwedstrijd voor mij en Utascha SFN mogelijk net te vroeg komen".

 
Het Nederlandse team werd teleurstellend gedeeld zesde, maar gelukkig leed de sfeer er niet onder. Opwekkend voor het SFN was het gegeven dat op donderdagavond Dubbeldam en Utascha in een zware 1.55 m. rubriek, die als kwalificatie gold voor de Grote Prijs, na een barrage zeer overtuigend als tweede eindigde.

 
Hoogtepunt van dit CHIO was zonder meer de voortreffelijke vijfde plaats die Jeroen en Utascha SFN behaalden in de Grote Prijs. De wijze waarop dit tot stand kwam was indrukwekkend en in de Telegraaf was op maandagochtend te lezen dat bondscoach Rob Ehrens het volgende zei: "Het zou best kunnen dat Utascha SFN meegaat naar het EK in het Deense Herning".

 
Eén zwaluw maakt nog geen zomer, maar na de voortreffelijke overwinning in de kwalificatie voor de Grote Prijs van Wiesbaden, de zege in de Grote Prijs van Arnhem en de tweede en vijfde plek in de belangrijkste rubrieken op het CHIO Rotterdam onderstrepen de vorm waarin Jeroen en Utascha SFN verkeren. Komende week nemen ze deel aan de GCT wedstrijden in Monaco, die live te volgen zijn via de website van www.globalchampionstour.com

 
Jeroen Dubbeldam vertelde na afloop van zijn rit dat hij echt geprobeerd had om de winnende tijd neer te zetten, maar dat hij daar helaas net niet is was geslaagd. "Ik heb echt risico genomen, maar het leidde jammer genoeg niet tot het gewenste resultaat. In de eerste lijn tussen hindernis één en twee moest ik al een galopsprong meer maken en ook in de lijn naar de laatste overkwam met dat. Utascha SFN is een paard dat niet over de grootste galopsprongen beschikt en dan moet je in een veld met zo veel snelle combinaties hopen op fouten van de concurrentie", aldus Dubbeldam, die ook vertelde steeds beter met de sensibele merrie overweg te kunnen. Na een overwinning in de kwalificatie wedstrijd voor de Grote Prijs van Wiesbaden en de zege in de Grote Prijs van Arnhem bleek dat we op de goede weg zijn. Ook in de kwalificatiewedstrijd voor de Grote Prijs op vrijdag gaf ze me weer dat goede gevoel. Ik ben met deze vijfde plek erg blij en Utascha SFN gaf zich voor de volle honderd procent, zowel in de wedstrijd als in de barrage".


De uiteindelijke winnaar Philip Weishaupt was zelf ook verrast over zijn zege. Van de 50 combinaties bleven er tien foutloos en noteerden maar liefst 19 combinaties strafpunten voor het overschrijden van de tijd. "Of dat een probleem is hangt af van wat voor paard je hebt", vertelde Weishaupt. "De springpaarden worden steeds sneller en dan heb je als parcoursbouwer twee mogelijkheden. Of hoger en breder bouwen, of de tijd als extra moeilijkheid gebruiken. Je hebt nu steeds faire parcoursen gehad, zonder dat er extreem hoog en breed werd gebouwd. Alle paarden die vandaag de Grote Prijs liepen en op vrijdag in de landenwedstrijd kunnen komend weekeinde gewoon weer naar een wedstrijd".

 

Ook de twee andere paarden die in Rotterdam aan de start verschenen, Zenith SFN met Jeroen Dubbeldam en Varanka SFN onder Tim Hendrix,presteerden zeer goed. Zenith SFN liep op zondagochtend in een wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.55 m. met joker naar een zeer goede vijfde plaats. De van Rash R afstammende Zenith SFN sprong overtuigend in de stromende regen. Varanka SFN werd door Tim in deze wedstrijd heel snel rondgereden en ze noteerden een tijd die goed was voor een topklassering, maar dat ging ten koste van twee springfouten. Op zaterdag gingen Tim en Varanka SFN van start in het Kampioenschap van Rotterdam. De van Gran Corrado afstammende Varanka SFN ging messcherp over het zware basisparcours en sprong zeer overtuigend. Helaas tikte op de insprong van de driesprong de merrie heel licht tegen de bovenste paal, die prompt viel. Op vrijdag reed Jeroen met Zenith SFN binnen, maar na twee springfouten staakten ze de wedstrijd. "Zenith SFN is een paard dat de ervaring mist en als er hectiek is kan hij daar nog niet goed mee omgaan. Tussen het voorterrein en de wedstrijdring was het zeer onrustig en je zou kunnen zeggen dat Zenith SFN daardoor even van slag raakte. Dan komt er spanning in zijn lijf en is de concentratie weg. Daarom ben ik na twee springfouten maar gestopt, want het had geen zin om door te rijden. Temeer omdat ze op donderdag foutloos was gebleven en we als 13de in een 1.40 m. rubriek waren geëindigd", aldus Dubbeldam.

 

Kijk voor een filmpje met Jeroen op:
 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…