Jeroen en Zenith SFN winnen 1e onderdeel NK

 

MIERLO (KNHS, 23 april) - In het eerste onderdeel van het Nederlands Kampioenschap voor Senioren springruiters in Mierlo was Jeroen Dubbeldam (Weerselo) met Zenith SFN (v. Rash R) iedereen te snel af en daardoor gaat hij nu aan de leiding.

Deze openingswedstrijd was een tabel C, waarin strafpunten om worden gezet in seconden. Even zag het er naar uit dat Vincent Voorn (Someren) met de inmiddels 19-jarige Gestion Priamus Z de wedstrijd zou winnen, tot er een balkje viel en Vincent terugzakte naar de vierde plek. De tweede plaats was weggelegd voor Jur Vrieling (Holwierde), die met VDL Bubalu (v. Baloubet du Rouet) een uiterst strakke rit liet zien en samen kwamen zij op de eindstreep iets meer dan een seconde te kort op Dubbeldam. Harrie Smolders (Hooge Mierde) legde met de zeer ervaren Exquis Walnut de Muze (v. Nabab de Reve) beslag op de derde plek.

Ook bij de Senioren zijn de verschillen in het klassement beperkt, want de als 13de eindigende Henk van de Pol met Willink wist de schade tot minder dan één balk te beperken. "Het parcours was misschien net iets aan de zware kant voor een jacht en er waren geen mogelijkheden om ergens binnendoor te steken. Wel kon je tijd winnen in het scherp rijden van de wendingen en daar heb ik dan ook de winst kunnen pakken", vertelde Jeroen Dubbeldam. In zijn ogen waren het vandaag vooral de combinaties van hindernissen die hun tol eisten. "De dubbel steil was best lastig, net als de laatste dubbelsprong, steil gevolgd door een oxer. Daar werden naar mijn smaak net even te veel fouten op gemaakt". In het verleden wilde Zenith SFN op de eerste dag van een wedstrijd nog wel eens hectisch zijn. "Dit paard heeft het afgelopen half jaar veel geleerd en dat komt onder andere tot uiting in steeds meer rust. Zenith SFN was vandaag uiterst relaxed, maar wel scherp. Ik heb hem twee weken geleden op de eerste dag van het CSI 3* in Lanaken bewust snel gereden en toen konden we gedurende het hele parcours ook al de rust bewaren, net als vandaag".

 

Vrijdag om 16.45 uur rijden de Senioren hun tweede wedstrijd en de finale is op zondag vanaf 13.30 uur.    

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…