Jeroen en Zenith SFN plaatsen zich voor WK finale

CAEN (KNHS) - Jeroen Dubbeldam (Weerselo) en Zenith SFN behoorden tot het selecte groepje combinaties dat vandaag in de individuele eindstrijd op het WK voor springruiters in Caen foutloos wist te blijven. Jeroen eindigde in het individuele klassement als vierde en mag daardoor zondag van start in de spectaculaire finale met paardenwissel. Ook geplaatst voor deze finale zijn de Fransman Patrice  Delaveau, de Amerikaanse Beezie Madden en de Zweed Rolf-Göran Bengtsson. Daarmee heeft Nederland voor het eerst sinds 1986 (Johan Heins met Pandur Z) weer een combinatie bij de laatste vier.

 

De individuele wedstrijd van het WK springen kenmerkt zich altijd door een uiterst grillig verloop. Sommige ruiters die na drie wedstrijden in de kop van het klassement te vinden zijn vallen ver terug, terwijl ruiters die voor de wedstrijd buiten de top tien stonden zich toch nog bij de beste vier van het eindklassement weten te rijden. Jeroen Dubbeldam stuurde Zenith SFN dubbel foutloos over het parcours en klom daardoor van de twaalfde plek in de tussenstand naar de vierde plaats, die recht geeft op de finale met paardenwissel.

 

Gerco Schröder en Glock's London N.O.P. liepen in de eerste manche tegen drie springfouten aan en gingen de tweede ronde niet meer van start. Bondscoach Rob Ehrens dacht dat London ergens een spiertje verrekt moet hebben. "London sprong een paar maal over van de rechter in de linker galop. In goed overleg hebben we besloten om London niet maar van start te laten gaan in de tweede omloop. Maikel van der Vleuten had met VDL Groep Verdi TN N.O.P. in de eerste omloop van de individuele finale twee balken en hij wilde het kampioenschap graag afmaken. De eerste fout in de eerste manche was een pechfout, want Verdi kwam perfect bij de hindernis. In de tweede ronde sprong Verdi zo mogelijk nog beter", aldus Ehrens.

Over de kansen voor morgen in Ehrens voorzichtig optimistisch. "Ik geef Jeroen een reële kans. In Aken heeft hij vier maal een wedstrijd met paardenwissel gereden en alle vier gewonnen. Maar het zijn morgen vier sterke ruiters met vier hele goede paarden".

 

Jeroen Dubbeldam perste tweemaal een foutloze ronde uit Zenith SFN, die volgens hem topfit en top fris aan de wedstrijd begon. "Vanavond ga ik wel eens nadenken over de drie andere paarden die ik morgen moet gaan rijden. Dat is nu nog moeilijk te bekijken, maar ik zie er wel naar uit. Ik moest vandaag dubbel nul rijden en voor Zenith is dit zijn eerste jaar op dit niveau. Ik ben nu ongelooflijk blij en voor morgen is alles mogelijk".

 

Stand individueel:

1) Patrice Delaveau (Fra) - Orient Express HDC - 4.08

2) Beezie Madden (USA) - Cortes C - 4.16

3) Rolf-Göran Bengtsson (Zwe) - Casall Ask - 4.34

4) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - Zenith SFN - 6.25

16) Maikel van der Vleuten (Someren) - VDL Groep Verdi TN N.O.P. - 19.05

24) Gerco Schröder (Tubbergen) - Glock’s London N.O.P. – 17.29 (teruggetrokken)

52) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Bubalu

 

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…