Fantastische gouden medaille voor Jeroen en Zenith SFN op WK

CAEN (KNHS) - De individuele strijd om het wereldkampioenschap bij de springruiters in Caen werd gewonnen door Jeroen Dubbeldam. Hij zegevierde met de kleinst mogelijke voorsprong van één punt op de Fransman Patrice Delaveau, die tijdens de paardenwissel met Casall Ask tegen een minieme overschrijding van de toegestane tijd aanliep. De Amerikaanse Beezie Madden pakte brons, terwijl de Zweed Rolf-Göran Bengtsson met lege handen bleef staan.

 

Het werd een zinderende finale, waarin de vier ruiters nadat ze hun eigen paard over het parcours hadden gereden dat vervolgens moesten doen met de paarden van hun concurrenten. Dubbeldam reed met Zenith SFN foutloos en wist daarna eerst Orient Express, daarna Cortes C en toen ook nog Casall Ask zonder fouten over het toch lastige parcours te sturen. Uiteindelijk hielp ook Zenith SFN mee om Dubbeldam aan de zege te helpen, want alleen Delaveau wist dit paard foutloos over het parcours te sturen. Bengtsson liep met het paard van Dubbeldam tegen zes strafpunten aan en Madden noteerde op de rug van het SFN paard één afgeworpen balk.

 

"Alle drie de paarden die ik reed zijn zeer verschillend. Je hebt drie minuten om te ontdekken wat de sterke punten van een paard zijn en ik wist ze te vinden, wat resulteerde in drie hele fijne foutloze ritten. Op voorhand had ik al gezegd naar deze wedstrijd met paardenwissel uit te kijken en ik was tijdens de wedstrijd relaxed genoeg om er van te genieten. Want het is een plezier als je drie van zulke cracks mag rijden!".


Na zijn Olympische zege in Sidney reed Jeroen vier jaar achtereen een wedstrijd met paardenwissel, die hij alle vier wist te winnen. Mede daardoor ging hij zondag ook als de grote favoriet van start. "Kijkend naar de drie paarden, dan is Orient Express een paard met enorm veel kracht op de hindernissen en zeer elastisch. Cortes is een paard dat als je die ziet je denkt dat hij niet de meest elastische is van het stel, maar zodra je er op stapt merk je dat hij erg veel bloed voert. Bij Casall Ask, het paard dat ik als laatste moest rijden, was ik bang dat hij na drie rondjes de pijp iets leeg zou hebben. Tijdens de drie minuten loswerken kwam ik er achter dat dit niet het geval was en ook met hem had ik een fijne rit", aldus de tweevoudig goud winnaar.

 

Volgens Dubbeldam is hij nu het trauma van Jerez 2002 kwijt. "Voor de individuele wedstrijd stond ik toen vijfde met De Sjiem en ik was er op gebrand om toen al de wedstrijd met paardenwissel te rijden. In de tweede manche maakte ik een kapitale blunder, waardoor ik ver terugviel. Ik heb mezelf die fout nooit vergeven, maar kan er na vandaag mee leven", verelde Jeroen, die straalde van oor tot oor. 

 

Op de Facebookpagina van het SFN staan diverse leuke foto's!

 

 

 

 

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…