Jeroen Dubbeldam genomineerd als Reem Acra Best Athlete

LAUSANNE (KNHS) - Vier hippische sporters zijn genomineerd voor de titel 'Reem Acra Best Athlete 2014'. Onder hen regerend wereldkampioen bij de springruiters Jeroen Dubbeldam, die ook deel uitmaakte van het goud winnende Nederlandse team op het EK en lid was van het team dat in Barcelona de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup competitie wist te winnen.

 

Naast Dubbeldam zijn genomineerd de Australische Boyd Exell, die de individuele wereldtitel op het WK in Caen voor de derde achtereenvolgende wijze wist te veroveren bij de vierspan menners en in 2014 voor de vijfde maal de wereldbeker finale in die discipline wist te winnen. Ook de Duitser Daniel Deusser, die de wereldbeker finale in Lyon winnend wist af te sluiten en als zesde het WK in Caen beëindigde is genomineerd. De vierde kandidaat voor deze 'Oscar van de hippische sport' is Joanne Eccles, die op de WEG in Caen individueel goud veroverde in de voltige en ook brons won met haar Pas de Deux. Eccles is nu drievoudig wereldkampioen en tweevoudig Europees kampioen en won daarnaast ook nog vier zilveren medailles in de Pas de Deux.

 

Volgens de FEI beschikken de vier genomineerde atleten over buitengewone hippische kwaliteiten en hebben ze de sport naar een hoger niveau getild. De hippische sporter die wordt verkozen is de opvolger van de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin. Eerder werden ook Edward Gal (2010) en Adelinde Cornelissen (2011) al eens uitgeroepen tot Reem Acra Best Athlete.

 

De huldiging zal plaatsvinden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidjaan. De komende dagen zal de FEI bekend maken welke mensen genomineerd zijn voor de titels 'Against All Odds Award', de 'FEI Solidarity Award', de 'Best Groom Award' en de 'Longines Rising Star Award'. De Against All Odds Award zal worden toegekend aan mensen die ondanks hun lichamelijke handicap of hun extreem moeilijke persoonlijke omstandigheden hun hippische ambities hebben waargemaakt. De FEI Solidarity Award wordt toegekend aan een individu of een organisatie die vaardigheden, toewijding en energie hebben gestoken in de expansie van de hippische sport. De Best Groom Award wordt toegekend aan een persoon die altijd achter de schermen met toewijding er voor zorgt dat het de aan hen zorg toevertrouwde paarden aan niets ontbreekt. Deze werd in 2012 toegekend aan de Nederlandse Celia Rijntjes, groom van de Zweendse springruiter Rolf-Göran Bengtsson. De Longines Rising Star Award wordt toegekend aan hippische sporters tussen de 14 en 21 jaar, die hebben bewezen over buitengewone (hippische) talenten te beschikken.

              

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…