Successen van springruiters blijven niet onopgemerkt

(1 dec.) - De resultaten van de Nederlandse springruiters die het afgelopen jaar werden geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is Jeroen Dubbeldam genomineerd als sportman van het jaar en viel het Nederlandse springteam de eer te beurt genomineerd te worden als sportploeg van het jaar. Rob Ehrens is genomineerd als coach van het jaar en werd Rixt van der Horst genomineerd als Paralympische sporter van het Jaar.

 

Alle direct bij het SFN betrokkenen zijn er trots op dat het SFN een rol van betekenis heeft gespeeld in drie van vier nominaties. Nooit eerder in de geschiedenis van deze verkiezingen werden vier hippische sporters in vier verschillende categorieën genomineerd.  De verkiezing vindt plaats op 16 december en is vanaf 20.30 uur live te volgen op NPO 1.  

 

Naast het Nederlandse springruiter team zijn voor de titel Sportploeg van het Jaar genomineerd het Nederlands hockeyelftal dames, de achtervolgingsploegen dames en heren in het schaatsen en het Nederlands voetbalelftal. Voor de titel Sportman van het Jaar zijn maar liefst zeven kandidaten genomineerd. Dat zijn naast Jeroen Dubbeldam ook de schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder, de voetballer Arjen Robben en turner Epke Zonderland. De vier genomineerde Paralympische sporters zijn naast Rixt van der Horst rolstoelbasketbalster Inge Huitzing, snowboardster Bibian Mentel en wielrenster Alijda Norbruis. In de strijd om de titel Coach van het Jaar heeft Rob Ehrens concurrentie van Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey), Louis van Gaal (voetbal), Gerard Kemkers en Jack Orie (schaatsen).  

 

De eerste verkiezing van Sportman van het Jaar werd in 1951 gehouden en sindsdien heeft nog nooit een hippische sporter deze prijs in ontvangst mogen nemen. Anky van Grunsven werd in 1994 Sportvrouw van het Jaar. In 1968 werd de titel Sportploeg van het Jaar in het leven geroepen die in 1977 aan de Nederlandse springploeg bestaande uit Toon Ebben, Johan Heins, Henk Nooren en Harrie Wouters van den Oudenweijer werd toegekend. In 2002 werden zowel verkiezing van Sportcoach van het Jaar als Paralympische sporter van het Jaar in het leven geroepen. 

 

Alle info met betrekking tot deze verkiezingen treft u aan op: http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=18320

 

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.