Successen van springruiters blijven niet onopgemerkt

(1 dec.) - De resultaten van de Nederlandse springruiters die het afgelopen jaar werden geboekt zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo is Jeroen Dubbeldam genomineerd als sportman van het jaar en viel het Nederlandse springteam de eer te beurt genomineerd te worden als sportploeg van het jaar. Rob Ehrens is genomineerd als coach van het jaar en werd Rixt van der Horst genomineerd als Paralympische sporter van het Jaar.

 

Alle direct bij het SFN betrokkenen zijn er trots op dat het SFN een rol van betekenis heeft gespeeld in drie van vier nominaties. Nooit eerder in de geschiedenis van deze verkiezingen werden vier hippische sporters in vier verschillende categorieën genomineerd.  De verkiezing vindt plaats op 16 december en is vanaf 20.30 uur live te volgen op NPO 1.  

 

Naast het Nederlandse springruiter team zijn voor de titel Sportploeg van het Jaar genomineerd het Nederlands hockeyelftal dames, de achtervolgingsploegen dames en heren in het schaatsen en het Nederlands voetbalelftal. Voor de titel Sportman van het Jaar zijn maar liefst zeven kandidaten genomineerd. Dat zijn naast Jeroen Dubbeldam ook de schaatsers Jorrit Bergsma, Stefan Groothuis, Sven Kramer en Michel Mulder, de voetballer Arjen Robben en turner Epke Zonderland. De vier genomineerde Paralympische sporters zijn naast Rixt van der Horst rolstoelbasketbalster Inge Huitzing, snowboardster Bibian Mentel en wielrenster Alijda Norbruis. In de strijd om de titel Coach van het Jaar heeft Rob Ehrens concurrentie van Bart Bennema (atletiek), Max Caldas (hockey), Louis van Gaal (voetbal), Gerard Kemkers en Jack Orie (schaatsen).  

 

De eerste verkiezing van Sportman van het Jaar werd in 1951 gehouden en sindsdien heeft nog nooit een hippische sporter deze prijs in ontvangst mogen nemen. Anky van Grunsven werd in 1994 Sportvrouw van het Jaar. In 1968 werd de titel Sportploeg van het Jaar in het leven geroepen die in 1977 aan de Nederlandse springploeg bestaande uit Toon Ebben, Johan Heins, Henk Nooren en Harrie Wouters van den Oudenweijer werd toegekend. In 2002 werden zowel verkiezing van Sportcoach van het Jaar als Paralympische sporter van het Jaar in het leven geroepen. 

 

Alle info met betrekking tot deze verkiezingen treft u aan op: http://www.nocnsf.nl/cms/showpage.aspx?id=18320

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…