Jeroen Dubbeldam onderscheiden met Reem Acra Athlete of the Year Award

Baku (14 dec) - Afgelopen weekeinde vond in Baku,  de hoofdstad van Azerbeidzjan, de General Assembly plaats van de FEI. Voor de FEI was de verkiezing van de nieuwe voorzitter het belangrijkste onderwerp van de agenda. De Belg Ingmar de Vos kreeg als opvolger van prinses Haya een groot mandaat van de vergadering, want hij werd met 98 van de 131 uitgebrachte stemmen tot voorzitter gekozen.

 

Na afloop, tijdens het afscheidsdiner, werden er door de FEI vijf Awards uitgereikt. De Reem Acra Athlete of the Year Award werd toegekend aan Jeroen Dubbeldam. Voor deze Award komen sporters uit alle disciplines die de FEI kent in aanmerking, waarvan er 4 werden geselecteerd. Naast Jeroen waren dat de wereldkampioen bij de vierspannen de Australiër Boyd Exell, de winnaar van de wereldbeker springen de Duitser Daniel Deusser en de Britse wereldkampioen in de voltige Joanne Eccles.

 

Dubbeldam behaalde met Zenith SFN naast goud op het WK in Caen ook individueel goud. Ook maakte Jeroen met Zenith SFN deel uit van het team dat een maand later in Barcelona de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup winnend wist af te sluiten. Met zijn individuele wereldtitel, na in 2000 met De Sjiem individueel Olympisch kampioen te zijn geworden, plaatst Jeroen zich temidden van de groten van de springsport, want slechts vier ruiters kunnen bogen deze dubbelslag te hebben geslagen. Hans Günter Winkler werd in 1954 en in 1955 wereldkampioen in Madrid en Aken met Halla en zegevierde in 1956 met Halle op de Olympische Spelen, die in Stockholm plaatsvonden. Vier jaar eerder was het de Fransman Pierre Jonquères d'Oriola die in Helsinki met Ali Baba en in 1964 in Tokio met Lutteur B goud won. In 1966 zegevierde Pierre Jonquères d'Oriola met Pomone op de wereldkampioenschappen, die in Rio de Janeiro werden verreden. Nadat in 1956 de Italiaan Raimondo D'Inzeo in Aken met Merano wereldkampioen was geworden werd hij in 1960 in Rome Olympisch kampioen met Posillipo. De laatste die beide titels op zijn naam heeft staan is Rodrigo Pessoa. Hij zegevierde in Rome op het WK in 1998 met Gandini Lianos om in 2004 in Athene individueel goud te winnen met Baloubet du Rouet.

 

Naast de Reem Acra Best Athlete Award was de Longines Rising Star Award voor de uit Mauritius afkomstige 17-jarige voltigeur Lambert Leclezio. De Best Groom Award toegekend aan de Britse Jackie Potts, die ruim 20 jaar de groom is van William Fox Pitt. De Against all Odds prijs werd toegekend aan de Amerikaanse para dressuuramazone Sydney Collier. De FEI Solidarity Award werd toegekend aan het Hippisch therapeutisch Centre Equal Ark in Singapore.

 

De reactie van Jeroen Dubbeldam na het in ontvangst nemen van de Award uit handen van de naamgeefster Reem Acra: "Ik ben zeer vereerd deze Award in ontvangst te mogen nemen en ik ben er trots op! Terugkijkend op 2014 ben ik vol van trots op mijn paard Zenith SFN en de wijze waarop hij met mij streed. Dit was zijn eerste jaar op het allerhoogste niveau van de sport en Zenith SFN vulde het gat dat ontstond na de verkoop van mijn vorige paard Utascha SFN volledig op". Jeroen volgde de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin op. Eerder werden Edward Gal en Adelinde Cornelissen met deze Award onderscheiden.

 

Der volledige motivatie van de verschillende Awards kunt u vinden op onderstaande link: http://www.fei.org/news/equestrian-heroes-celebrated-fei-awards-gala-2014-presented-longines

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.