Jeroen Dubbeldam onderscheiden met Reem Acra Athlete of the Year Award

Baku (14 dec) - Afgelopen weekeinde vond in Baku,  de hoofdstad van Azerbeidzjan, de General Assembly plaats van de FEI. Voor de FEI was de verkiezing van de nieuwe voorzitter het belangrijkste onderwerp van de agenda. De Belg Ingmar de Vos kreeg als opvolger van prinses Haya een groot mandaat van de vergadering, want hij werd met 98 van de 131 uitgebrachte stemmen tot voorzitter gekozen.

 

Na afloop, tijdens het afscheidsdiner, werden er door de FEI vijf Awards uitgereikt. De Reem Acra Athlete of the Year Award werd toegekend aan Jeroen Dubbeldam. Voor deze Award komen sporters uit alle disciplines die de FEI kent in aanmerking, waarvan er 4 werden geselecteerd. Naast Jeroen waren dat de wereldkampioen bij de vierspannen de Australiër Boyd Exell, de winnaar van de wereldbeker springen de Duitser Daniel Deusser en de Britse wereldkampioen in de voltige Joanne Eccles.

 

Dubbeldam behaalde met Zenith SFN naast goud op het WK in Caen ook individueel goud. Ook maakte Jeroen met Zenith SFN deel uit van het team dat een maand later in Barcelona de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup winnend wist af te sluiten. Met zijn individuele wereldtitel, na in 2000 met De Sjiem individueel Olympisch kampioen te zijn geworden, plaatst Jeroen zich temidden van de groten van de springsport, want slechts vier ruiters kunnen bogen deze dubbelslag te hebben geslagen. Hans Günter Winkler werd in 1954 en in 1955 wereldkampioen in Madrid en Aken met Halla en zegevierde in 1956 met Halle op de Olympische Spelen, die in Stockholm plaatsvonden. Vier jaar eerder was het de Fransman Pierre Jonquères d'Oriola die in Helsinki met Ali Baba en in 1964 in Tokio met Lutteur B goud won. In 1966 zegevierde Pierre Jonquères d'Oriola met Pomone op de wereldkampioenschappen, die in Rio de Janeiro werden verreden. Nadat in 1956 de Italiaan Raimondo D'Inzeo in Aken met Merano wereldkampioen was geworden werd hij in 1960 in Rome Olympisch kampioen met Posillipo. De laatste die beide titels op zijn naam heeft staan is Rodrigo Pessoa. Hij zegevierde in Rome op het WK in 1998 met Gandini Lianos om in 2004 in Athene individueel goud te winnen met Baloubet du Rouet.

 

Naast de Reem Acra Best Athlete Award was de Longines Rising Star Award voor de uit Mauritius afkomstige 17-jarige voltigeur Lambert Leclezio. De Best Groom Award toegekend aan de Britse Jackie Potts, die ruim 20 jaar de groom is van William Fox Pitt. De Against all Odds prijs werd toegekend aan de Amerikaanse para dressuuramazone Sydney Collier. De FEI Solidarity Award werd toegekend aan het Hippisch therapeutisch Centre Equal Ark in Singapore.

 

De reactie van Jeroen Dubbeldam na het in ontvangst nemen van de Award uit handen van de naamgeefster Reem Acra: "Ik ben zeer vereerd deze Award in ontvangst te mogen nemen en ik ben er trots op! Terugkijkend op 2014 ben ik vol van trots op mijn paard Zenith SFN en de wijze waarop hij met mij streed. Dit was zijn eerste jaar op het allerhoogste niveau van de sport en Zenith SFN vulde het gat dat ontstond na de verkoop van mijn vorige paard Utascha SFN volledig op". Jeroen volgde de Britse dressuuramazone Charlotte Dujardin op. Eerder werden Edward Gal en Adelinde Cornelissen met deze Award onderscheiden.

 

Der volledige motivatie van de verschillende Awards kunt u vinden op onderstaande link: http://www.fei.org/news/equestrian-heroes-celebrated-fei-awards-gala-2014-presented-longines

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…