Erik de Boer overleden

(29 dec. 2014) - Op de avond van 30 december bereikte ons het bericht dat Erik de Boer op 29 december op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct in zijn woning in Rotterdam is overleden.

 

Erik de Boer was tijdens zijn arbeidzame leven werkzaam als directeur van Van Lanschot bankiers in Rotterdam en had een sterke binding met het paard en de springsport. Erik was altijd op het Rotterdamse CHIO te vinden. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij door "zijn" bank werd verzocht zitting te nemen in de nog te vormen directie van het Springpaarden Fonds Nederland. Vanaf het beginstadium van het SFN werkte Erik als een paard om zijn bijdrage te leveren aan iets waarin hij zijn ziel en zaligheid kwijt kon. Nooit zullen wij zijn stralende lach vergeten toen in 2009 Utascha SFN onder Eric van der Vleuten de Grote Prijs van Mierlo wist te winnen, het eerste signaal dat we een potentieel absoluut toppaard in onze SFN stal hadden staan. Ook het eerste teken dat de formule van het SFN zou kunnen gaan werken. 

 

Omdat zijn contract bij Van Lanschot bankiers eindigde kwam er een einde aan de directe betrokkenheid van Erik bij het SFN. Privé bleef hij de verrichtingen van de paarden met het achtervoegsel SFN op de voet volgen. Direct na het behalen van de wereldtitels van het Oranje kwartet en Jeroen Dubbeldam in Caen bleek niet alleen die directe betrokkenheid, maar was er ook de tevredenheid dat het initiatief waar hij mede aan de basis had gestaan zo'n sportief succes bleek te zijn geworden. Op 4 oktober jl. was Erik er bij en de stralende lach was niet van zijn gezicht te poetsen. Eric genoot met volle teugen van de paarden en de mensen die het SFN op Erve Dubbeldam had verzameld. Ons niet realiserend dat het de laatste keer zou zijn dat we elkaar ontmoeten.

 

Het SFN heeft in Erik de Boer niet alleen een vriend maar ook één van haar grootste supporters  verloren. Wij, Raad van Commissarissen en directie van het SFN, willen Erik's partner Jos en de verdere nabestaanden heel veel sterkte wensen om dit verlies te dragen.

 

De crematie zal plaatsvinden op dinsdag 6 januari 2015 om 15.30 uur in crematorium Hofwijk, Delftweg 220, Rotterdam.

 

Nieuws

Astrid Horn en Bert Romp overleden

In de afgelopen week kregen we berichten van 2 personen die zijdelings bij het SFN betrokken zijn geweest en die nu zijn overleden.

Iceman B SFN en Sleiderink presteren netjes op WK

Lanaken (16 sept. 2018) - De wereldkampioenschappen voor jonge springpaarden op het domein Zangersheide in het Belgische Lanaken werden het afgelopen weekeinde verreden.

Even rust voor Eloma's Blue SFN

Pesse (19 aug. 2018) - Het zal de komende weken even rustig zijn rond onze schimmel Eloma's Blue SFN.

Sjaak Slederink en Iceman B SFN gekwalificeerd voor het WK

Ermelo (16 aug. 2018) - Op de KWPN Kampioenschappen voor jonge springpaarden heeft Iceman B SFN onder Sjaak Sleiderink zeer goed gepresteerd.

Iceman B SFN van start in halve finale van de Blom Cup

Pesse (6 aug. 2018) - Maandag 13 augustus gaan op het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo de KWPN Kampioenschappen echt van start, nadat komende vrijdag de Afstammelingenkeuringen zijn en vrijdag de Tuigpaardendag.

Wout-Jan met Eloma's Blue SFN tweemaal zevende

Mons Ghlin (8 juli 2018) - In het nabij het Belgische Bergen gelegen Mons Ghlin namen Wout-Jan van der Schans en Eloma's Blue SFN deel aan een internationaal CSI2*.

SFN II heeft twee paarden aangekocht

De afgelopen tijd hebben de selecteurs van het SFN II diverse paarden gezien en getest en in twee gevallen hebben zij de directie geadviseerd om tot aankoop over te gaan.

Wout-Jan en Eloma's Blue SFN derde in Eindhovense Derby

Eindhoven (14 mei 2018) - Wout-Jan van der Schans leek als jonge ruiter in de eventinghoefslag van zijn vader Piet te stappen. De ervaringen die hij daarin heeft opgedaan komen hem nog steeds van pas als hij in een Derby-parcours van start gaat.

Nederlands Kampioenschap springen Mierlo

Het Nederlands Kampioenschap voor springruiters begon voor Jeroen Dubbeldam en Zenith SFN op donderdag met een droomstart. Zenith sprong perfect, er was 100% controle en ze beëindigden deze eerste wedstrijd waarin de gevallen balken werden omgezet in strafseconden foutloos in de snelste tijd.

Dubbeldam en Zenith SFN van start op NK in Mierlo

Pesse (24 april 2018) - Komende donderdag barst in Mierlo weer de strijd los in het Nederlands Kampioenschap springen.