Erik de Boer overleden

(29 dec. 2014) - Op de avond van 30 december bereikte ons het bericht dat Erik de Boer op 29 december op 68-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartinfarct in zijn woning in Rotterdam is overleden.

 

Erik de Boer was tijdens zijn arbeidzame leven werkzaam als directeur van Van Lanschot bankiers in Rotterdam en had een sterke binding met het paard en de springsport. Erik was altijd op het Rotterdamse CHIO te vinden. Het was dan ook niet meer dan logisch dat hij door "zijn" bank werd verzocht zitting te nemen in de nog te vormen directie van het Springpaarden Fonds Nederland. Vanaf het beginstadium van het SFN werkte Erik als een paard om zijn bijdrage te leveren aan iets waarin hij zijn ziel en zaligheid kwijt kon. Nooit zullen wij zijn stralende lach vergeten toen in 2009 Utascha SFN onder Eric van der Vleuten de Grote Prijs van Mierlo wist te winnen, het eerste signaal dat we een potentieel absoluut toppaard in onze SFN stal hadden staan. Ook het eerste teken dat de formule van het SFN zou kunnen gaan werken. 

 

Omdat zijn contract bij Van Lanschot bankiers eindigde kwam er een einde aan de directe betrokkenheid van Erik bij het SFN. Privé bleef hij de verrichtingen van de paarden met het achtervoegsel SFN op de voet volgen. Direct na het behalen van de wereldtitels van het Oranje kwartet en Jeroen Dubbeldam in Caen bleek niet alleen die directe betrokkenheid, maar was er ook de tevredenheid dat het initiatief waar hij mede aan de basis had gestaan zo'n sportief succes bleek te zijn geworden. Op 4 oktober jl. was Erik er bij en de stralende lach was niet van zijn gezicht te poetsen. Eric genoot met volle teugen van de paarden en de mensen die het SFN op Erve Dubbeldam had verzameld. Ons niet realiserend dat het de laatste keer zou zijn dat we elkaar ontmoeten.

 

Het SFN heeft in Erik de Boer niet alleen een vriend maar ook één van haar grootste supporters  verloren. Wij, Raad van Commissarissen en directie van het SFN, willen Erik's partner Jos en de verdere nabestaanden heel veel sterkte wensen om dit verlies te dragen.

 

De crematie zal plaatsvinden op dinsdag 6 januari 2015 om 15.30 uur in crematorium Hofwijk, Delftweg 220, Rotterdam.

 

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…