Aquila SFN maakt grootse indruk in GP Amsterdam

Amsterdam (1 febr.) - Tijdens de wedstrijden die aan de Grote prijs van Amsterdam vooraf gingen bleek het eerste paard van Wout-Jan van der Schans (Capetown) niet geheel in topvorm te verkeren, terwijl Aquila SFN wel in een glanzende vorm stak.

 

Op vrijdagavond liep Aquila SFN heel gemakkelijk foutloos in een 1.40 m. rubriek en werd daarin elfde. Op zaterdag ging de combinatie van start in de Jumping Talent Sale prijs, met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m. en daarin liepen ze tegen een foutje aan op de laatste hindernis. Daarop besloot Wout-Jan de tienjarige zoon van Ovidius in te schrijven voor de Grote Prijs. Het was, zo leek tijdens het lopen, een lastige Grote Prijs, die zich uiteindelijk beter liet rijden dan eerst door de ruiters was gedacht. Door het gehele parcours zaten kleine dingen, waardoor heel gemakkelijk een balk kon vallen.

Voor Aquila SFN was de Grote Prijs van Jumping Amsterdam de eerste wedstrijd op een parcours waarin de hindernissen een hoogte hadden bereikt van 1.60 m. Tot vreugde van de volgepakte hal slaagden Wout-Jan en Aquila SFN er als één van de eersten in om de hindernissen foutloos te overwinnen. Nergens kwamen ze in de buurt van het hout en de wijze waarop Aquila SFN sprong maakte op de kenners van de springsport een enorme indruk. Begin 2014 werd Aquila SFN ondergebracht bij Wout-Jan, nadat hij een voortreffelijke opleiding had genoten bij Nathalie van der Mei. In een poging een snelle tijd te realiseren in de barrage liepen Wout-Jan en Aquila SFN tegen een springfout aan op de lastige oxer, die in het basisparcours voor veel combinaties het enige struikelblok was gebleken. Uiteindelijk realiseerden ze der derde tijd, achter de ontketende Willem Greve met de fantastisch springende hengst Carambole en de eveneens razendsnelle Egyptenaar Karim Elzoghby met Amalia. Aquila SFN eindigde uiteindelijk als achtste en daar waren Wout-Jan en alle in de RAI aanwezige SFN supporters dik tevreden mee.

Nieuws

IJsselmuiden was eerste test voor Jeroen met Juwel SFN

IJsselmuiden (8 okt. 2020) - Er is niet heel veel te melden over de SFN paarden. Ze worden rustig…

Sjaak Sleiderink zet punt achter zijn carrière als professioneel ruiter

Deldenerbroek (28 sept. 2020) - In de afgelopen week hebben Sjaak Sleiderink en zijn zakenpartner…

SFN Paarden volop in actie

(13 sept. 2020) - Het afgelopen weekeinde kwam een drietal SFN-paarden in actie.

Jeroen en Forever SFN steeds beter op elkaar ingespeeld

Praag (23 aug. 2020) - Afgelopen weekeinde stond in Praag de eerste Nations Cup wedstrijd in…

Het zat voor het SFN niet mee op de KWPN Kampioenschappen

(19 aug. 2020) -Valkenswaard - Sjaak Sleiderink en Juwel SFN begonnen sterk aan het KWPN…

Jeroen in vorm met Forever SFN

(16 aug.2020) Riesenbeck - Jeroen Dubbeldam nam afgelopen weekeinde met Forever SFN deel aan een…

Bijna 500 jonge springpaarden aan de start van de Blom Cup

Voor de Blom Cup, die op maandag 17, dinsdag 18 en woensdag 19 augustus wordt verreden op de…

NK springruiters eclatant succes

Kronenberg (9 aug. 2020) -De Nederlandse titelstrijd is voor de springsport en voor de organisatie…