Indoor Brabant: Jeroen Dubbeldam ruiter van het Jaar 2014

Jaarlijks wordt door een speciale Commissie, ingesteld door het Bestuur van Indoor Brabant, de Ruiter van het Jaar gekozen. Deze 49e verkiezing was dit keer geen moeilijke taak.

 

Eerder al koos de FEI, de wereldpaardensportfederatie, springruiter Jeroen Dubbeldam tot de ‘FEI Best Athlete of the Year 2014’. Hij werd zowel als lid van het team als individueel wereldkampioen, het hoogst haalbare in de springsport. Dat werd door de FEI op juiste waarde geschat en door de Commissie van harte onderstreept. Jeroen Dubbeldam is daarmee verkozen tot Ruiter van het Jaar 2014. In 2006 kreeg het gouden WK‐springteam, waarvan hij toen deel uitmaakte, deze eretitel.


De Nederlandse paardensportwereld kan terugzien op een zeer succesvol 2014, dat zijn bekroning kreeg tijdens de Wereldruiterspelen in Caen in Normandië (Frankrijk) waar maar liefst 18 medailles werden veroverd. Ons land behoort tot de succesvolste landen in de paardensport en paardenfokkerij en dat werd in Caen nadrukkelijk duidelijk gemaakt. De Commissie spreekt zijn waardering uit aan het adres van alle personen en instanties, die door bundeling van krachten en met een duidelijke doelstelling voor ogen, bijdroegen aan de successen in Caen en elders. In het bijzonder willen wij de sportkoepel NOC*NSF noemen, die de sport in den brede steunt en begrip toonde voor de complexiteit van ‘de sport met paarden’ door de selectieprocedures zodanig te wijzigen, dat nu al zekerheid van deelname bestaat voor Nederland aan de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro met een springteam, een dressuurteam en een eventingteam. 

 

Springruiter Jeroen Dubbeldam kwam, zag en overwon met de talentvolle SFN Zenith NOP, die in het Nederlands Kampioenschap met een zilveren medaille al zijn grote mogelijkheden etaleerde. De apotheose kwam in Caen met het teamgoud en de onnavolgbare reeks goede verrichtingen in het individuele springkampioenschap, bekroond met deelname aan de ‘Final Four’. Als enige bleef Jeroen daarin viermaal foutloos, eerst met SFN Zenith NOP en daarna met de drie paarden van zijn medefinalisten.


Voor het eerst in de geschiedenis werd een Nederlandse springruiter individueel wereldkampioen. De prestaties in Caen riepen herinneringen op aan de strijd om de door Jeroen gewonnen gouden medaille met De Sjiem tijdens de Olympische Spelen 2000 in Sydney. Ook toen sloeg Jeroen in het heetst van de strijd koelbloedig toe. Het jaar kon helemaal niet meer stuk toen het springteam, waarvan Jeroen en SFN Zenith NOP deel uitmaakten, ook de finale van de ‘Furusiyya FEI Nations Cup Jumping Series’ won. Een unieke score. Beter kan niet. 

 

De bijbehorende “Annie van Doorne” bokaal zal op zaterdagavond tijdens Indoor Brabant (14 maart) worden uitgereikt aan Jeroen Dubbeldam.


Het volledig overzicht van de winnaars van de Ruiter van het Jaar verkiezing vindt u hier:
http://indoorbrabant.com/indoor‐brabant/historie/9‐pagina‐s‐nl/53‐ruiter‐van‐het‐jaar

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…