SFN Zenith N.O.P. en Jeroen in grootse vorm

 

Rome (24 mei 2015) - Tijdens één van de klassiekers van de mondiale springsport, het CSIO van Rome dat in 1922 voor de eerste maal werd gehouden en dat dit jaar zijn 83ste editie beleefde, hebben  Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P. top gepresteerd.

 

Vorig jaar debuteerden zij op deze wedstrijd op CSIO 5* niveau en maakten zij alleen in de eerste manche van de landenwedstrijd een springfout, terwijl ze in de tweede ronde foutloos bleven. In de eerste manche van de Grote Prijs leek zich de geschiedenis van vorig jaar te herhalen. Toen verlieten Jeroen en Zenith ook met één strafpunt het basisparcours.

 

Landenwedstrijd

 

"Het foutje in de eerste manche was een echte pechfout en in de tweede manche kwam ik met misschien net te veel been op weg naar een hoge en brede oxer. Maar Zenith sprong echt top", vertelde Jeroen, die met zijn team als tweede eindigde achter de Britten. In deze landenwedstrijd leverden Jur Vrieling met de fantastisch springende VDL Zirocco Blue N.O.P. en Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi T.N. N.O.P.  met twee foutloze ritten een belangrijke bijdrage aan de tweede plek. Gerco Schröder noteerde met Glock's Cognac Champblanc twee springfouten, waardoor Nederland na dee eerste manche tweede stond, achter de geheel foutloze Britten. Nadat Vrieling, Van der Vleuten en Schröder in de tweede manche ook foutloos waren gebleven zetten zij de Britten dankzij een schitterende foutloze rit van Gerco Schröder onder enorme druk. Dat kwam omdat Robert Whitaker vier strafpunten vergaarde en zijn oom Michael één strafpunt opliep voor het overschrijden van de tijd. De laatste starter van de Britten, de bijna 60-jarige John Whitaker, moest daarom foutloos blijven om samen met zoon Robert en broer Michael de landenwedstrijd winnend af te sluiten. De bejaarde Britse grootmeester slaagde daar in, waardoor de Britten wonnen voor Nederland en de Zweden eindigden als derde. "In de uren voor deze wedstrijd was er in Rome een ongelooflijk noodweer met enorm veel regen, waardoor ik mijn paard amper kon losrijden", aldus Jeroen,  die John Whitaker veel gunde, maar toch graag had gezien dat de veteraan dat ene balkje had laten vallen.

 

In de tussenstand van de Furusiyya FEI Nations Cup met nog twee wedstrijden te gaan klom het Oranje kwartet op naar de vierde plek met 135 punten, terwijl het Franse team aan de leiding gaat met 160 punten.   

 

Grote Prijs

 

Op pinksterzondag hebben Jeroen en Zenith een topprestatie geleverd door als tweede te eindigen in de prestigieuze Grote Prijs van Rome. In de eerste manche bleven vier combinaties foutloos. Dubbeldam noteerde een strafput voor het overschrijden van de tijd.

 

Ook Maikel van der Vleuten en VDL Groep Arera liep tegen die ene strafpunt aan. In de tweede manche, die open was voor de beste dertien combinaties uit de eerste ronde, bleef van het kwartet foutloze combinaties uit de eerste manche alleen Henrik von Eckermann met Cantinero foutloos, maar ook hij wist niet binnen de optimale tijd te blijven en eindigde daardoor met één strafpunt als eerste. Van der Vleuten noteerde twee strafpunten voor het overschrijden van de tijd en eindigde daardoor op een totaal van drie strafpunten. Jeroen wist de schade beperkt tot houden tot wederom één strafpunt en eindigde daardoor als tweede. "De tijd stond beide ronden extreem kort. Ik heb in de winning round echt vlot gereden. Het was zeker de eerste manche een technisch en delicaat parcours. Daarom was het ook moeilijk om binnen de tijd te blijven. Von Eckermann, die na mij aan de start kwam, reed snel, maar wist eveneens niet binnen de tijd te blijven. In de landenwedstrijd vrijdag sprong SFN Zenith N.O.P. ook al heel goed, maar kregen we twee keer een pechfout. De Grote Prijs van Rome is een klassieker in de springsport, die had ik graag willen winnen".

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…