Springruiterteam toont karakter in zinderende finale

 

Barcelona (26 sept. 2015) - De Nederlandse equipe is in de finale van de Furusiyya FEI Nations Cup als derde geëindigd, net achter de Britten. Hoewel beide landen 8 strafpunten hadden was de totaal tijd van de drie beste Britse combinaties net iets beter. België won.

 

Jeroen Dubbeldam, die als eerste van start ging voor het Oranje kwartet, noteerde met SFN Zenith N.O.P. drie springfouten. De regerend individueel en team Wereld- en Europees kampioen had een sluitende verklaring voor zijn tegenvallende prestatie: "Zenith is een bloedpaard en raakt snel gespannen. Deze wedstrijd werd in de open lucht bij kunstlicht verreden en dat was nieuw voor hem. Op het voorterrein ging het in de voorbereiding al mis. Zenith weigerde - wat niets voor hem is - voor een klein kruisje. Dan moet je toch even met het been komen en daardoor was Zenith in het parcours te veel voorwaarts en te gespannen. Jammer, maar dat is ook nog een gebrek aan ervaring", vertelde Jeroen.

 

Daarna wist Maikel van der Vleuten met VDL Groep Verdi TN N.O.P. de schade beperkt te houden tot één springfout en datzelfde resultaat zette ook Jur Vrieling neer met VDL Zirocco Blue N.O.P. Nederland moest een foutloze ronde realiseren om aansluiting met de kopgroep te houden. Een werkelijk weergaloze Gerco Schröder stuurde zijn Glock's Cognac Champ Blanc weer eens als laatste foutloos over het parcours. Gerco had er geen verklaring hoe het kon dat hij nu wel foutloos wist te blijven, terwijl hij op het WK en het EK, toen Nederland als zeker was van goud, fouten maakte.

 

"Die verklaring heb ik wel", zei bondscoach Rob Ehrens: "In Aken had Cognac Champblanc nog iets te weinig ervaring en verkrampte hij na een fout op de sloot. Nu heeft deze schimmel meer ervaring en met zijn bijna onbegrensde vermogen speelde hij met de hindernissen". Ehrens was wel van mening dat dit in technisch opzicht de zwaarte landenwedstrijd ooit is geweest. "De zwaarte zat niet zozeer in de hoogte en breedte van de hindernissen, maar in de afstanden ertussen. Daarin zaten steeds moeilijke keuzes, niet alleen tussen het aantal galopsprongen die gemaakt moesten worden, maar ook hoe de hindernissen moesten worden aangereden. Zo was er aan het begin van de laatste lijn een aan de maximale maat staande oxer, waar je van je lijn afwijkend overheen moest springen om maar voldoende ruimte te creëren om passend bij de delicate dubbelsprong met bovenin een heel smal wit plankje te komen. Het was echt een lastige wedstrijd en het zou misschien net te mooi zijn geweest om hier het outdoor seizoen, waarin we veel hebben gewonnen, ook nog winnend af te sluiten".

Nieuws

Wijziging bestuur STAK

De door de certificaten vertegenwoordigde aandelen worden gehouden door de Stichting Administratie…

Kadorena SFN verkocht naar de USA

Na goed overleg tussen selecteurs en directie werd enige tijd geleden vastgesteld dat de…

SFN bijeenkomst op 20 april 2024

Het is ons gelukt om in goed overleg met onze ruiters een datum te vinden waarop zij de…

Kerst en Nieuwjaarswens

Ruiters, selecteurs, leden van de RvC en de directie van het SFN II wensen u en allen die u…

Juwel SFN maakt overstap naar andere ruiter

In goed overleg tussen Jeroen Dubbeldam, de selecteurs en de directie van het SFN is besloten om de…

Zenith SFN geniet van pensioen

Floris Deckers en Jacob Melissen hebben onlangs een bezoekje gebracht aan vier van onze vijf…

Ruiterwissel voor Kadorena SFN

De directie van het SFN II is geadviseerd om met ingang van de maand mei Kadorena SFN onder te…

Liverpool SFN aan de SFN-stal toegevoegd

Nadat de directie vorige week een positief aankoopadvies van haar selecteurs ontving voor Liverpool…